KILPAILUT JA NÄYTTELYT

Löydät täältä Tilkkuyhdistyksen jäsenille avoimet kilpailut ja näyttelyt – niin tulevat kuin menneetkin.

Tilkkuyhdistyksen jäsenenä voit osallistua yhdistyksen järjestämiin tilkkutyökilpailuihin.

Voit myös saada tilkkutyösi mukaan yhdistyksen järjestämiin näyttelyihin.

Lisäksi voit osallistua ulkomaisiin tapahtumiin, kilpailuihin ja näyttelyihin, jotka edellyttävät kansallisen tilkkuyhdistyksen jäsenyyttä.

Tilkkutyökilpailu ”Metsä”

Hei Tilkkuyhdistyksen jäsen! Osallistu jäsenten omaan tilkkutyökilpailuun ja valmista kilpailutyönä kansion tai vastaavan päällinen teemalla ”Metsä”. Kilpailutyöt palautetaan syyskuussa 2024, joten sinulla on hyvin aikaa toteuttaa sabluunan avulla tehtävä kilpailutyö. Tarkemmat säännöt kilpailun omalta sivulta täältä.

EQA:n haaste 2024 ”Lintu mielessäni”-”Imagine a Bird”

EQA juhlii ensi vuonna 35. syntymäpäiväänsä ja järjestää sen kunniaksi laajan ja juhlavan lintuaiheisen tilkkutyönäyttelyn. Olivatpa linnut todellisia tai kuvitteellisia, niissä tulee olla hieman smaragdinvihreää, jolla juhlavuotta juhlistetaan. Haasteen tarkemmat säännöt löydät haasteen omalta sivulta tästä linkistä. Kaikki tilkkuyhdistyksen jäsenet saivat osallistua ilman osallistumismaksua ja työt lähtevät kiertämään näyttelyihin ympäri Eurooppaa! Osallistu sinäkin, lähetä ilmoittautuminen viimeistään 31.1.2024! Kuva valmiista tilkkutyöstä lähetetään 27.3.2024 mennessä.

EPM -kilpailu 2024 ”Ocean”-”Meri”

EPM eli European Patchwork Meeting on vuosittain järjestettävä tilkkutyötapahtuma koillisessa Ranskassa Saint-Marie-aux-Minesissä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 12.-15.9.2024. Joka vuosi EPM järjestää myös kansainvälisen tilkkutyökilpailun, jonka teemana on 2024 ”Ocean” – ”Meri”. Lisätietoja kilpailusta löydät kilpailun sivulta tästä linkistä. Osallistu kilpailuun viimeistään 15.5.2024.

Round Bobbin – ”Rullan ympäri” -tilkkutyöhaaste

Sveitsin tilkkuyhdistys täytti 35 vuotta ja haastoi eurooppalaisia EQA-jäsenmaita tekemään tilkkutyön ”Rullan ympäri”. Haaste soveltui hyvin esimerkiksi killan yhteiseksi työksi. Haasteeseen sai ilmoittautua mukaan 30.4.2023 mennessä. Toki haasteen aiheluettelon mukaiset tilkkutyöt voi valmistaa omaksi ilokseen myös varsinaisen haasteajan jälkeen. Valmiit työt palautetaan 10.2.2024 mennessä. Tarkemmat säännöt löydät haasteen omalta sivulta täältä.

Tilkkutyöbiennaali 2023 Juvalla 30.6. – 30.7.2023

Tilkkuyhdistyksen jäsenet osallistuivat jäsenten yhteiseen tilkkutyönäyttelyyn omalla tilkkutyöllään! Tilkkutyöbiennaali järjestettiin tänä vuonna Juvalla.  Lue tarkemmat ohjeet Juvan Tilkkutyöbiennaalin omalta sivulta tästä. 

EQA:n haaste 2023 ”Flower Power”-”Kukkavoimaa”

”Flower Power”-”Kukkavoimaa” oli EQA:n yhteinen eurooppalainen tilkkutyöhaaste, jossa työn aiheena kukkien monipuolinen voima. ”Kukkavoiman” voi osoittaa monin eri tavoin ja sen merkitys on jokaiselle erilainen. Haasteen tarkemmat säännöt haasteen omalta sivulta täältä. Kaikki tilkkuyhdistyksen jäsenet saivat osallistua ilman osallistumismaksua ja kaikki haasteeseen lähetetyt tilkkutyöt tulivat esille The Festival of Quilts -tapahtumaan Birminghamiin 3.-6.8.2023 ja lähtivät kiertämään Eurooppaa. Upea haastetyöt tulevat esille TilkkuFöriin eli Turun tilkkupäiville 16.-17.3.2024. 

The Festival of Quilts 

The Festival of Quilts -tapahtuma Birminghamissa Englannissa järjestetään vuosittain elokuussa. Tapahtumassa oli satoja kauppiaita, satoja kilpailuihin osallistuneita tilkkutöitä, kymmeniä kursseja ja luentoja. Tämä tilkkujen festivaali on näkemisen arvoinen. Lisätietoja tapahtumasta ja linkkejä löydät täältä. 

Tilkkutyökilpailu ”Kosketus”

Tilkkuyhdistyksen vuoden 2022 tilkkutyökilpailun teema oli ”Kosketus”. Kilpailutyönä toteutettiin 100×75 cm kokoinen vauvanpeitto, jossa oli jollain tavalla käytetty kaarevia muotoja.  Osallistumalla kilpailuun voi tehdä myös hyväntekeväisyyttä, halutessaan osallistujat voivat lahjoittaa kilpailutyönsä edelleen Ensi- ja Turvakotien liitolle. Kilpailun palkitut työt löydät kilpailun sivuilta.

EQA:n haaste 2022 ”Missä on ….?”

EQA on julkistanut virtuaalisena toteutetun tilkkutyönäyttelyn ”Missä on …?” -haasteen töistä. Näyttely on nähtävillä EQA:n Facebook-julkaisun videolla, jota pääset katsomaan tästä linkistä, klikkaa esitystä, niin se aukeaa suuremmaksi.

”Missä on …?” -haaste on EQA:n yhteinen eurooppalainen tilkkutyöhaaste, jossa tilkkutyön inspiraatioksi valittiin kuva suosikkipaikasta. 40 x 40 cm kokoinen tilkkutyö ommeltiin valokuvan inspiroimana ”selfie” -muodossa tai kollaasina. Tarkemmin osallistumisen ohjeet kerrotaan haasteen sivulla.  Hienoa, että moni Tilkkuyhdistyksen jäsen osallistui tähän rajat, kulttuurit ja kielimuurit ylittävään haasteeseen!

EQA-näyttely ”Monimuotoisuus” – Diversity

The Festival of Quilts -tapahtumassa 18.-21.8.2022 Birminghamissa järjestettiin Diversity -näyttely. EQA:n järjestämää ”Monimuotoisuus” – Diversity -näyttelyä varten haastettiin jäsenistöä ehdottamaan tilkkutyötään näyttelyyn ja jokaisesta jäsenmaasta valittiin yksi edustaja. Suomen edustajan ja osallistumisohjeet näet täältä. 

Kuvavaihto / Photo Exchange

Suuri julkistus! EQA kuvanvaihtohaasteen työt ovat nyt julkistettu, 40 kuvaparia yhdeksässä erässä. Julkaistut työt ovat toinen toistaan ihastuttavampia. Julkaisujen linkit on kerätty kaikki tähän alle. Jos katsot puhelimella/tabletilla – käännä vaakatasoon ja avaa linkki selaimessa (Chrome, Mozilla tai muu selain). Uusin julkaisu on Suomen osallistujien työt, jonka lataaminen voi kestää hieman.

EQA kuvanvaihto Suomen osallistujien työt

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 9

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 8

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 7

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 6

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 5

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 4

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 3

Tässä EQA kuvanvaihdon parit osa 2

Tässä EQA kuvanvaihdon parit osa 1

European Quilt Association, EQA järjesti haasteen verkossa. Kuvavaihtohaaste saattaa eri maiden tilkkuharrastajat yhteen ja kommunikoimaan keskenään visuaalisesti. Katso haasteen yksityiskohdat Kuvavaihtohaaste-sivulta.

”Kierrätetty tekstiili”

EQA:n The Festival of Quilts 2021 tapahtuman näyttelykokoelmasta  ”Kierrätetty tekstiili” tehtiin virtuaalinen näyttely. Mukaan on valittu 8 näyttelytyötä jokaisesta EQA-jäsenmaasta. Alkuperäisten töiden koko on 40 x 60 cm ja jokaisen osallistujamaan työt muodostavat oman kokonaisuutensa. Suomen työt ovat virtuaalisessa näyttelyssä toisena.

Finn Quilt - Tilkkutyöbiennaali 2021

Tilkkutyöbiennaali 2021

Tilkkutyönäyttely, johon jokainen Tilkkuyhdistyksen jäsen sai halutessaan lähettää yhden työn. Näyttelyn pääsi kokemaan Suonenjoen Kellarikalleriassa 5.-31.7.2021. Katso muutama kuvamaistiainen biennaalin omalta sivulta.

EQA 30 vuotta!

European Quilt Association (EQA) kokosi 30-vuotisjuhlanäyttelyn vuonna 2019 teemalla “Lankoja ilman rajoja” – ”Threads Without Borders”.  Näyttelyyn valittiin kuusi työtä Suomesta. Suomen edustajatyöt ja muutamia muitakin näyttelyssä olleita töitä näet EQA 30-vuotisjuhlanäyttely -sivulta.

European Patchwork Meeting 2019

Eurooppalainen tapahtuma järjestettiin 12.-15.9.2019 Ranskan Alsacessa. Tapahtuman näyttelytöistä ja tunnelmista koostettiin oma verkkosivunsa: www.finnquilt.fi/tunnelmia-epm-2019-tapahtumasta

Tilkkua ylle!

Vuonna 2019 Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry järjesti tilkkutyökilpailun teemalla ”Tilkkua ylle!”. Kilpailun kaksi sarjaa olivat: Tilkkuvaate / Asuste tai koru. Kilpailun voittajat, kuvia muistakin osallistuneista teoksista ja palkinnot sekä sponsorit näet Tilkkutyökilpailu 2019 -sivulta.

”Liikkeellä – On the Move”

Tilkkuyhdistyksen Liikkeellä-teemainen näyttelykokonaisuus oli määrä lähettää International Quilt Festival -tapahtumaan Luxemburgin Wilwerwiltziin 21. – 24.5.2020. Tapahtuma kuitenkin peruttiin. Määräaikaan mennessä saapuneista ehdotuksista on valittu työt, jotka lähetetään tapahtumaan sitten kun se järjestetään.

Joensuun killan näyttely

Kuvagalleria Joensuun killan näyttelystä, joka pidettiin 9.-14.12.2019.

Säänkestävä teos

Vuoden 2019 tilkkupäiviin eli Tilkkukampukseen liittyi mielenkiintoinen kilpailuhaaste toteuttaa säänkestävä teos!

Työt ripustettiin Kankaanpään opiston kampukselle ulkotiloihin (puisto, kuistit, rakennusten ulkoseinät,…) vuoden 2019 valtakunnallisten tilkkupäivien ajaksi. Työt kuvattiin ja niistä koottiin kuva-albumi Facebookiin.

Tilkkupäiville osallistujat saivat äänestää mieluisinta työtä ja kolme eniten ääniä saanutta palkittiin.

Suomalaisia näkymiä

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry lähetti Skotlannin Glasgow’ssa 7.-10.3.2019 pidetyn The Scottish Quilting Show -tapahtuman näyttelyyn 30 työtä teemalla ”Suomalaisia näkymiä”. Tässä Facebook-videossa näkyvät kaikki työt.

Lisää linkkejä löydät sivulta, jolla myös luetellaan kaikki näyttelyssä olleet työt.

Tilkkutyönäyttely 2018

Tilkkuyhdistyksen valtakunnallinen näyttely pidettiin Vaasassa 14.7.-3.8.2018. Jokainen jäsen sai halutessaan yhden työnsä esille näyttelyyn. Ellet päässyt näyttelyyn, katso kuvat ja lisälinkit näyttelysivulta.

Tilkkuyhdistys valitsi Birminghamin ”The Festival of Quilts 2018” -tapahtumaan kahdeksan työtä teemalla ”Rajat – Borders”. Kuvassa osa töistä. Diversity in Europe -näyttelyn edustajaksi 2018 valittiin Pirjo Kekäläisen työ ”Taloja ja pihoja”.

Vuoden 2017 valitut olivat Merja Kainulaisen tilkkutyö Diversity in Europe -näyttelyyn sekä 16 hirsimökkiaiheista tilkkutyötä ”Inspiroidu hirsimökkiblokista” -teemalla.

Tilkkuyhdistyksen kilpailuun 2017 osallistuneita tilkkulaukkuja

Tilkkutyökilpailu 2017 ”Harvinaista herkkua”

Kilpailuun saapui määräpäivään mennessä 26 hyväksyttyä ehdokasta. Voittajatyöt esittelyineen löydät kilpailusivulta. Tulokset julkistettiin Suomen Kädentaidot –messutapahtumassa 17.11.2017 ja kaikki kilpailutyöt olivat esillä yhdistyksen messuosastolla 17.-19.11.2017.

Vietnamilainen kirjottu tilkku

Tilkkuyhdistyksen hallituksen Tuttua kaukaa -näyttely: seitsemän erilaista tilkkutyötä.