KILPAILUT JA NÄYTTELYT

Löydät täältä Tilkkuyhdistyksen jäsenille avoimet kilpailut ja näyttelyt – niin tulevat kuin menneetkin.

Tilkkuyhdistyksen jäsenenä voit osallistua yhdistyksen järjestämiin tilkkutyökilpailuihin.

Voit myös saada tilkkutyösi mukaan yhdistyksen järjestämiin näyttelyihin.

Lisäksi voit osallistua ulkomaisiin tapahtumiin, kilpailuihin ja näyttelyihin, jotka edellyttävät kansallisen tilkkuyhdistyksen jäsenyyttä.

EQA:n haaste 2023 ”Flower Power”-”Kukkavoimaa”

”Flower Power”-”Kukkavoimaa” on EQA:n yhteinen eurooppalainen tilkkutyöhaaste, jossa työn aiheena kukkien monipuolinen voima. ”Kukkavoiman” voi osoittaa monin eri tavoin ja sen merkitys on jokaiselle erilainen. Ota haaste vastaan ja lue tarkemmat säännöt haasteen omalta sivulta täältä. Kaikki tilkkuyhdistyksen jäsenet voivat osallistua ilman osallistumismaksua ja kaikki haasteeseen lähetetyt tilkkutyöt tulevat esille The Festival of Quilts -tapahtumaan Birminghamiin 3.-6.8.2023. Osallistu sinäkin!

Tilkkutyökilpailu ”Kosketus”

Tilkkuyhdistys on julkistanut vuoden 2022 tilkkutyökilpailun jäsenille! Toteuta 100×75 cm kokoinen vauvanpeitto, jossa on jollain tavalla käytetty kaarevia muotoja. Joten vain mielikuvitus on rajana, millaisen peiton teet. Kilpailussa on upeat palkinnot ompelukoneesta tuotepaketteihin. Osallistumalla kilpailuun voit tehdä myös hyväntekeväisyyttä, voit halutessasi lahjoittaa kilpailutyösi edelleen Ensi- ja Turvakotien liitolle. Lue tarkemmat ohjeet ja tutustu kilpailun palkintoihin kilpailun sivuilta. Muista, että kuvia työstä tai sen valmistuksesta ei saa julkaista ennen tulosten julkistamista.

EQA:n haaste 2022 ”Missä on ….?”

EQA on julkistanut virtuaalisena toteutetun tilkkutyönäyttelyn ”Missä on …?” -haasteen töistä. Näyttely on nähtävillä EQA:n Facebook-julkaisun videolla, jota pääset katsomaan tästä linkistä, klikkaa esitystä, niin se aukeaa suuremmaksi.

”Missä on …?” -haaste on EQA:n yhteinen eurooppalainen tilkkutyöhaaste, jossa tilkkutyön inspiraatioksi valittiin kuva suosikkipaikasta. 40 x 40 cm kokoinen tilkkutyö ommeltiin valokuvan inspiroimana ”selfie” -muodossa tai kollaasina. Tarkemmin osallistumisen ohjeet kerrotaan haasteen sivulla.  Hienoa, että moni Tilkkuyhdistyksen jäsen osallistui tähän rajat, kulttuurit ja kielimuurit ylittävään haasteeseen!

EQA-näyttely ”Monimuotoisuus” – Diversity

Sinun upea ja näyttävä tilkkutyösi esille The Festival of Quilts -tapahtumaan 18.-21.8.2022 Birminghamissa?! Etsimme Suomea edustavaa työtä EQA:n ”Monimuotoisuus” – Diversity -näyttelyyn. Työ saa olla aiemmin valmistunut, kunhan se ei ole ollut näyttelyssä. Lähetä kuva työstäsi ilmoittautumislomakkeen kanssa 30.4.2022 mennessä. Lue osallistumisohjeet tarkemmin näyttelyn sivulta täältä.

Kuvavaihto / Photo Exchange

Suuri julkistus! EQA kuvanvaihtohaasteen työt ovat nyt julkistettu, 40 kuvaparia yhdeksässä erässä. Julkaistut työt ovat toinen toistaan ihastuttavampia. Julkaisujen linkit on kerätty kaikki tähän alle. Jos katsot puhelimella/tabletilla – käännä vaakatasoon ja avaa linkki selaimessa (Chrome, Mozilla tai muu selain). Uusin julkaisu on Suomen osallistujien työt, jonka lataaminen voi kestää hieman.

EQA kuvanvaihto Suomen osallistujien työt

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 9

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 8

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 7

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 6

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 5

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 4

Tässa EQA kuvanvaihdon parit osa 3

Tässä EQA kuvanvaihdon parit osa 2

Tässä EQA kuvanvaihdon parit osa 1

European Quilt Association, EQA järjesti haasteen verkossa. Kuvavaihtohaaste saattaa eri maiden tilkkuharrastajat yhteen ja kommunikoimaan keskenään visuaalisesti. Katso haasteen yksityiskohdat Kuvavaihtohaaste-sivulta.

”Kierrätetty tekstiili”

EQA:n The Festival of Quilts 2021 tapahtuman näyttelykokoelmasta  ”Kierrätetty tekstiili” tehtiin virtuaalinen näyttely. Mukaan on valittu 8 näyttelytyötä jokaisesta EQA-jäsenmaasta. Alkuperäisten töiden koko on 40 x 60 cm ja jokaisen osallistujamaan työt muodostavat oman kokonaisuutensa. Suomen työt ovat virtuaalisessa näyttelyssä toisena.

Finn Quilt - Tilkkutyöbiennaali 2021

Tilkkutyöbiennaali 2021

Tilkkutyönäyttely, johon jokainen Tilkkuyhdistyksen jäsen sai halutessaan lähettää yhden työn. Näyttelyn pääsi kokemaan Suonenjoen Kellarikalleriassa 5.-31.7.2021. Katso muutama kuvamaistiainen biennaalin omalta sivulta.

EQA 30 vuotta!

European Quilt Association (EQA) kokosi 30-vuotisjuhlanäyttelyn vuonna 2019 teemalla “Lankoja ilman rajoja” – ”Threads Without Borders”.  Näyttelyyn valittiin kuusi työtä Suomesta. Suomen edustajatyöt ja muutamia muitakin näyttelyssä olleita töitä näet EQA 30-vuotisjuhlanäyttely -sivulta.

European Patchwork Meeting 2019

Eurooppalainen tapahtuma järjestettiin 12.-15.9.2019 Ranskan Alsacessa. Tapahtuman näyttelytöistä ja tunnelmista koostettiin oma verkkosivunsa: www.finnquilt.fi/tunnelmia-epm-2019-tapahtumasta

Tilkkua ylle!

Vuonna 2019 Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry järjesti tilkkutyökilpailun teemalla ”Tilkkua ylle!”. Kilpailun kaksi sarjaa olivat: Tilkkuvaate / Asuste tai koru. Kilpailun voittajat, kuvia muistakin osallistuneista teoksista ja palkinnot sekä sponsorit näet Tilkkutyökilpailu 2019 -sivulta.

”Liikkeellä – On the Move”

Tilkkuyhdistyksen Liikkeellä-teemainen näyttelykokonaisuus oli määrä lähettää International Quilt Festival -tapahtumaan Luxemburgin Wilwerwiltziin 21. – 24.5.2020. Tapahtuma kuitenkin peruttiin. Määräaikaan mennessä saapuneista ehdotuksista on valittu työt, jotka lähetetään tapahtumaan sitten kun se järjestetään.

Joensuun killan näyttely

Kuvagalleria Joensuun killan näyttelystä, joka pidettiin 9.-14.12.2019.

Säänkestävä teos

Vuoden 2019 tilkkupäiviin eli Tilkkukampukseen liittyi mielenkiintoinen kilpailuhaaste toteuttaa säänkestävä teos!

Työt ripustettiin Kankaanpään opiston kampukselle ulkotiloihin (puisto, kuistit, rakennusten ulkoseinät,…) vuoden 2019 valtakunnallisten tilkkupäivien ajaksi. Työt kuvattiin ja niistä koottiin kuva-albumi Facebookiin.

Tilkkupäiville osallistujat saivat äänestää mieluisinta työtä ja kolme eniten ääniä saanutta palkittiin.

Suomalaisia näkymiä

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry lähetti Skotlannin Glasgow’ssa 7.-10.3.2019 pidetyn The Scottish Quilting Show -tapahtuman näyttelyyn 30 työtä teemalla ”Suomalaisia näkymiä”. Tässä Facebook-videossa näkyvät kaikki työt.

Lisää linkkejä löydät sivulta, jolla myös luetellaan kaikki näyttelyssä olleet työt.

Tilkkutyönäyttely 2018

Tilkkuyhdistyksen valtakunnallinen näyttely pidettiin Vaasassa 14.7.-3.8.2018. Jokainen jäsen sai halutessaan yhden työnsä esille näyttelyyn. Ellet päässyt näyttelyyn, katso kuvat ja lisälinkit näyttelysivulta.

Tilkkuyhdistys valitsi Birminghamin ”The Festival of Quilts 2018” -tapahtumaan kahdeksan työtä teemalla ”Rajat – Borders”. Kuvassa osa töistä. Diversity in Europe -näyttelyn edustajaksi 2018 valittiin Pirjo Kekäläisen työ ”Taloja ja pihoja”.

Vuoden 2017 valitut olivat Merja Kainulaisen tilkkutyö Diversity in Europe -näyttelyyn sekä 16 hirsimökkiaiheista tilkkutyötä ”Inspiroidu hirsimökkiblokista” -teemalla.

Tilkkuyhdistyksen kilpailuun 2017 osallistuneita tilkkulaukkuja

Tilkkutyökilpailu 2017 ”Harvinaista herkkua”

Kilpailuun saapui määräpäivään mennessä 26 hyväksyttyä ehdokasta. Voittajatyöt esittelyineen löydät kilpailusivulta. Tulokset julkistettiin Suomen Kädentaidot –messutapahtumassa 17.11.2017 ja kaikki kilpailutyöt olivat esillä yhdistyksen messuosastolla 17.-19.11.2017.

Vietnamilainen kirjottu tilkku

Tilkkuyhdistyksen hallituksen Tuttua kaukaa -näyttely: seitsemän erilaista tilkkutyötä.