KILPAILUT JA NÄYTTELYT

Löydät täältä Tilkkuyhdistyksen jäsenille avoimet kilpailut ja näyttelyt – niin tulevat kuin menneetkin.

Tilkkuyhdistyksen jäsenenä voit osallistua yhdistyksen järjestämiin tilkkutyökilpailuihin.

Voit myös saada tilkkutyösi mukaan yhdistyksen järjestämiin näyttelyihin.

Lisäksi voit osallistua ulkomaisiin tapahtumiin, kilpailuihin ja näyttelyihin, jotka edellyttävät kansallisen tilkkuyhdistyksen jäsenyyttä.

Tilkkutyökilpailu ”Metsä”

Hei Tilkkuyhdistyksen jäsen! Osallistu jäsenten omaan tilkkutyökilpailuun ja valmista kilpailutyönä kansion tai vastaavan päällinen teemalla ”Metsä”. Kilpailutyöt palautetaan syyskuussa 2024, joten sinulla on hyvin aikaa toteuttaa sabluunan avulla tehtävä kilpailutyö. Tarkemmat säännöt kilpailun omalta sivulta täältä.

EQA:n haaste 2024 ”Lintu mielessäni”-”Imagine a Bird”

EQA juhlii ensi vuonna 35. syntymäpäiväänsä ja järjestää sen kunniaksi laajan ja juhlavan lintuaiheisen tilkkutyönäyttelyn. Olivatpa linnut todellisia tai kuvitteellisia, niissä tulee olla hieman smaragdinvihreää, jolla juhlavuotta juhlistetaan. Haasteen tarkemmat säännöt löydät haasteen omalta sivulta tästä linkistä. Kaikki tilkkuyhdistyksen jäsenet saivat osallistua ilman osallistumismaksua ja työt lähtevät kiertämään näyttelyihin ympäri Eurooppaa! Osallistu sinäkin, lähetä ilmoittautuminen viimeistään 31.1.2024! Kuva valmiista tilkkutyöstä lähetetään 27.3.2024 mennessä.

EPM -kilpailu 2024 ”Ocean”-”Meri”

EPM eli European Patchwork Meeting on vuosittain järjestettävä tilkkutyötapahtuma koillisessa Ranskassa Saint-Marie-aux-Minesissä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 12.-15.9.2024. Joka vuosi EPM järjestää myös kansainvälisen tilkkutyökilpailun, jonka teemana on 2024 ”Ocean” – ”Meri”. Lisätietoja kilpailusta löydät kilpailun sivulta tästä linkistä. Osallistu kilpailuun viimeistään 15.5.2024.

Round Bobbin – ”Rullan ympäri” -tilkkutyöhaaste

Sveitsin tilkkuyhdistys täytti 35 vuotta ja haastoi eurooppalaisia EQA-jäsenmaita tekemään tilkkutyön ”Rullan ympäri”. Haaste soveltui hyvin esimerkiksi killan yhteiseksi työksi. Haasteeseen sai ilmoittautua mukaan 30.4.2023 mennessä. Toki haasteen aiheluettelon mukaiset tilkkutyöt voi valmistaa omaksi ilokseen myös varsinaisen haasteajan jälkeen. Valmiit työt palautetaan 10.2.2024 mennessä. Tarkemmat säännöt löydät haasteen omalta sivulta täältä.

Tilkkutyöbiennaali 2023 Juvalla 30.6. – 30.7.2023

Tilkkuyhdistyksen jäsenet osallistuivat jäsenten yhteiseen tilkkutyönäyttelyyn omalla tilkkutyöllään! Tilkkutyöbiennaali järjestettiin tänä vuonna Juvalla.  Lue tarkemmat ohjeet Juvan Tilkkutyöbiennaalin omalta sivulta tästä. 

EQA:n haaste 2023 ”Flower Power”-”Kukkavoimaa”

”Flower Power”-”Kukkavoimaa” oli EQA:n yhteinen eurooppalainen tilkkutyöhaaste, jossa työn aiheena kukkien monipuolinen voima. ”Kukkavoiman” voi osoittaa monin eri tavoin ja sen merkitys on jokaiselle erilainen. Haasteen tarkemmat säännöt haasteen omalta sivulta täältä. Kaikki tilkkuyhdistyksen jäsenet saivat osallistua ilman osallistumismaksua ja kaikki haasteeseen lähetetyt tilkkutyöt tulivat esille The Festival of Quilts -tapahtumaan Birminghamiin 3.-6.8.2023 ja lähtivät kiertämään Eurooppaa. Upea haastetyöt tulevat esille TilkkuFöriin eli Turun tilkkupäiville 16.-17.3.2024. 

The Festival of Quilts 

The Festival of Quilts -tapahtuma Birminghamissa Englannissa järjestetään vuosittain elokuussa. Tapahtumassa oli satoja kauppiaita, satoja kilpailuihin osallistuneita tilkkutöitä, kymmeniä kursseja ja luentoja. Tämä tilkkujen festivaali on näkemisen arvoinen. Lisätietoja tapahtumasta ja linkkejä löydät täältä. 

Tilkkutyökilpailu ”Kosketus”

Tilkkuyhdistyksen vuoden 2022 tilkkutyökilpailun teema oli ”Kosketus”. Kilpailutyönä toteutettiin 100×75 cm kokoinen vauvanpeitto, jossa oli jollain tavalla käytetty kaarevia muotoja.  Osallistumalla kilpailuun voi tehdä myös hyväntekeväisyyttä, halutessaan osallistujat voivat lahjoittaa kilpailutyönsä edelleen Ensi- ja Turvakotien liitolle. Kilpailun palkitut työt löydät kilpailun sivuilta.

EQA:n haaste 2022 ”Missä on ….?”

EQA on julkistanut virtuaalisena toteutetun tilkkutyönäyttelyn ”Missä on …?” -haasteen töistä. Näyttely on nähtävillä EQA:n Facebook-julkaisun videolla, jota pääset katsomaan tästä linkistä, klikkaa esitystä, niin se aukeaa suuremmaksi.

”Missä on …?” -haaste on EQA:n yhteinen eurooppalainen tilkkutyöhaaste, jossa tilkkutyön inspiraatioksi valittiin kuva suosikkipaikasta. 40 x 40 cm kokoinen tilkkutyö ommeltiin valokuvan inspiroimana ”selfie” -muodossa tai kollaasina. Tarkemmin osallistumisen ohjeet kerrotaan haasteen sivulla.  Hienoa, että moni Tilkkuyhdistyksen jäsen osallistui tähän rajat, kulttuurit ja kielimuurit ylittävään haasteeseen!