Kiertävät kokoelmat

Matkalaukuissa kulkevat kiertävät kokoelmat ovat yksi yhdistyksen tarjoama jäsenetu. Jäsen voi tilata kiertävän kokoelman, matkalaukussa kulkevan näyttelyn, lainaksi palautuskuljetuksen hinnalla. Kiertävän kokoelman lainannut maksaa siis vain lähetyskulut toimittaessaan kokoelman laukun sen seuraavalle lainaajalle.

Miksi lainaisit kiertävän kokoelman, joka kulkee kätevästi matkalaukussa? Inspiraatioksi ja katsottavaksi tilkkukillan kiltaillassa. Matkalaukullisella tilkkutöitä voi myös täydentää esimerkiksi killan omaa tilkkutyönäyttelyä. Tilkkutyöt ovat kauniita kuvissa – ja vielä mielenkiintoisempia omin silmin nähtyinä!

Kiertävän kokoelman pidempiaikaisesta lainasta kannattaa sopia etukäteen.

Valitse näyttely seuraavista kiertävistä kokoelmista


”Minun Helsinkini – Mitt Helsingfors”. Helsingin tilkkukilta Syyringin 11 seinätekstiiliä, jotka tarjoavat yhtä monta erilaista näkymää Helsinkiin ja pääkaupungin elämänmenoon. Työt ovat vaihtelevan kokoisia: suurimman mitat noin 60 x 45 cm. Kuvassa yksityiskohta Auli Saukkosen työstä ”Töölö”.

”Tilkut kuviksi – Kuvat tilkuiksi” on 16 kauniin tilkkutyön kokoelma, joiden inspiraationa ovat olleet kuvat. Näyttely on valmistunut vuonna 2022, tekijänä Lumitilkku-kilta.

”Pala savea – Pala kangasta ”. Hollolan Tilkkukillan uusi kiertävä kokoelma sisältää 17 laukkuun sopivaa työtä sekä töistä kertovan näyttelykirjasen. Kiltalaisten inspiraation lähteenä on toiminut keramiikkataiteilija Rut Brykin upeat teokset ja kuvamaailma väreineen ja muotoineen. Kuvassa yksityiskohta Laila Riiheläisen työstä ”Nooan arkki”.

Vietnamilainen kirjottu tilkku

Aina on tilaa UUDELLE kiertävälle näyttelylle!
Kokoaisitko sinä oman tai killan kiertolaisen?

Varaukset ja lisätietoa kiertävistä kokoelmista antaa Raija Lehtorinne.
Sähköposti: raija.lehtorinne(at)finnquilt.fi

Voit pyytää kiertävän kokoelman lainaksi sähköpostiviestillä. Ilmoita samalla kaikki seuraavat tiedot:

  • Tilaajan nimi
  • Tilaajan postiosoite
  • Tilaajan puhelinnumero
  • Tilaajan sähköpostiosoite
  • Tilaajan jäsennumero
  • Milloin toivot saavasi kiertävän kokoelman?
  • Kuinka pitkäksi ajaksi toivot saavasi kokoelman lainaan?
  • Kerro vielä, haluatko toimituksen Postin vai Matkahuollon välityksellä?