Ommellaan yhdessä

OMMELLAAN YHDESSÄ -HAASTEET

Kun tilkkuystäviä ei välttämättä pääse tapaamaan oikeasti, Tilkkuyhdistys haastaa kaikki mukaan pitämään yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja muutenkin.

Ellei sosiaalinen media ole sinun mieleesi, käynnistä haaste sähköpostitse tai muuten viestitellen kaverin tai useamman kanssa. Pääasia on pitää yhteyttä, kannustaa toisia ja saada kannustusta. Ommellaan yhdessä!

Haasteisiin liittyviä kuvia ja juttuja kannattaa lähettää myös Tilkkulehteen lehti.aineisto@finnquilt.fi .

Osa haasteista jatkuu jo vuodelta 2021, toiset kestävät kuukauden verran. Tästä näet koosteen kaikista haasteista.

UUSIN HAASTE: #FQneutraali

#FQneutraali

Jatketaan väriteemojen mukaan ompelua kuukausittain! Elokuun väri oli tyylikäs harmaa, syyskuu sininen, lokakuu oli vihreä, marraskuu keltainen ja joulu yllättäen punainen. Tammikuun väri on neutraali, päätä itse, onko se sinulle luonnonvalkoinen, beige vai edelliset ruskealla maustettuna.

Julkaise ompelemasi tilkkutyö, jonka värityksessä on käytetty tammikuun teemaväriä eli neutraalia!

Jokaiselle kuukaudelle on valittu oma väri ja tammikuun väri on neutraali eri sävyissään. Olethan mukana? Julkaise tilkkutyösi muidenkin iloksi ja inspiraatioksi tunnisteella #FQneutraali.

Näin osallistut haasteeseen:

1. Julkaise joulukuussa päivitys tunnisteella #FQneutraali tekemästäsi neutraalinsävyisestä tilkkutyöstä.

2. Jokainen haastejulkaisu tunnisteella #FQneutraali on arpalipuke palkinnon arvontaan, julkaise niin monta tilkkutyötä kuin haluat.

3. Arvonnalle ei vielä ole palkintosponsoria.

4. Löydämme omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQneutraali. Löydämme arvontaan myös Facebookin Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQneutraali. Muista käyttää Instagram-julkaisuissa samaa aihetunnistetta #FQneutraali. Arvontaan osallistuvat myös elokuussa vastaavasti julkaistut harmaat tilkkutyöt aihetunnisteella #FQharmaa, syyskuussa julkaistut #FQsininen, lokakuussa julkaistut #FQvihreä, marraskuussa julkaistut #FQkeltainen sekä joulukuussa julkaistut #FQpunainen.

TSEMPPIÄ KOKO VUODEKSI

#FQkeskeneräisetvalmiiksi2021

Onko sinulla keskeneräisiä tilkkutöitä? Ehkä aika, kangas tai inspiraatio on loppunut kesken? Tämä haaste on juuri sinulle! Tule mukaan tsemppaamaan ja tsempattavaksi, saattamaan valmiiksi tilkkutöitä – koko vuoden 2021 ajan.

Facebookissa ja Instagramissa on koko vuoden ajan käynnissä ”Keskeneräiset valmiiksi 2021” -haaste. Sen parissa voit ommella yhdessä tilkkuystävien kanssa, vaikket pääsisi heitä tapaamaan oikeasti. Yhdessä tekemistä riittää koko vuodeksi.

Näin osallistut haasteeseen:

1. Ota kuva kesken jääneestä tilkkutyöstäsi ja julkaise se päivityksessä tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – muista mainita, että kyseessä on lähtötilanne! Voit kertoa, miksi työ on jäänyt kesken ja vaikka kysyä neuvoa tai vinkkejä siihen, miten keskeneräinen parhaiten valmistuisi.

2. Kun saat työn valmiiksi, julkaise sen kuva, jälleen tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – ja voit vielä liittää mukaan kuvan lähtötilanteesta.

3. Julkaise niin monta keskeneräistä ja valmista kuin haluat!

4. Kaikki ajalla 1.11.2021 – 26.1.2022 aikana valmistuneet, aihetunnisteen #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 kera julkaistut työt osallistuvat arvontaan. Palkinnon arvontaan toimittaa  Tilkkutarha – Quilt Garden Oy, tilkkutarvikekauppa verkossa ja Vantaalla.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista työstä kertovalla julkaisulla.

5. Löydämme omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – huomaa, että kaikki kirjoitetaan yhteen. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021.

#tilkkutyöbingo2021

Jos keskeneräisiä ei ole, voit suunnitella. Jos haluat tilkkutyösuunnitelmiesi toteutuvan, kirjaa ne tavoitteiksi bingoruudukkoon ja seuraa edistymistäsi vuoden mittaan. Missä vaiheessa saat ensimmäisen bingosuoran ruudukkoon? Ja mitä kaikkea kivaa vuoden aikana voitkaan tehdä!

Kirjoita bingoruudukkoon niin pieniä tai isoja tavoitteita kuin haluat! Haastavaa tai helppoa – kaikki käy!

Näin osallistut haasteeseen:

Lataa tästä itsellesi FQ-tilkkutyöbingoruudukko.

1. Kirjoita tälle vuodelle suunnittelemasi tavoitteet bingoruudukkoon, yksi tavoite joka ruutuun. Ota kuva ruudukosta ja julkaise se Facebook- tai Instagram-päivityksessä tunnisteella #tilkkutyöbingo2021

Voit kertoa samalla suunnitelmistasi jotain tai pyytää vinkkiä johonkin ruudukon tavoitteeseen.

2. Kun saavutat jonkun ruudukkosi tavoitteista, ota kuva ja julkaise se päivityksenä, jälleen samalla tunnisteella #tilkkutyöbingo2021 – julkaise samoin myös tilanne, jossa saat ruudukkoosi bingosuoran!

3. Julkaise niin monta saavuttamaasi tavoitetta bingoruudukosta kuin haluat!

4. Kaikki vuoden 2021 aikana valmistuneet työt ja saavutetut tavoitteet, jotka on julkaistu aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2021 osallistuvat arvontoihin. Seuraava arvonta tehdään 10.1.2022. Arvonnan palkinnon toimittaa www.ikiamo.fi/ , tilkkutöiden ja käsityötarvikkeiden verkkokauppa.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista työstä tai saavutetusta tavoitteesta kertovalla päivityksellä tai täyttyneellä bingorivillä.

5. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #tilkkutyöbingo2021. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai sinne jaetut julkaisut aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2021. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #tilkkutyöbingo2021.

Haaste jatkuu koko vuoden 2021.

MENNEET HAASTEET

#FQtilkkuilija

Tutustuttiin toisiimme tilkkuilijana! Me tilkkuilijat emme olleet päässeet tapaamaan pitkään aikaan, ja siksi oli kiva nähdä kuvia ja lukea toisista tilkkuilijoista.

Kuuden päivän kuvahaaste 9.6.2021 alkaen. Yksi kuva jokaisena päivänä, aihe päivälle löytyy viereisestä kuvasta.