Ommellaan yhdessä

OMMELLAAN YHDESSÄ -HAASTEET

Tilkkuyhdistys haastaa kaikki mukaan pitämään yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja muutenkin. Koska aina ei voi tavata, osa tilkkuystävistä asuu ehkä kaukana, tällainen yhteydenpito on tärkeää.

Ellei sosiaalinen media ole sinun mieleesi, käynnistä haaste sähköpostitse tai muuten viestitellen kaverin tai useamman kanssa. Pääasia on pitää yhteyttä, kannustaa toisia ja saada kannustusta. Ommellaan yhdessä!

Haasteisiin liittyviä kuvia ja juttuja kannattaa lähettää myös Tilkkulehteen lehti.aineisto@finnquilt.fi .

UUSIN HAASTE: #FQtilkkuilija2022

#FQtilkkuilija2022

Tutustutaan toisiimme Instagramissa kuvahaasteen avulla tiistaisin ja perjantaisin kolmen viikon ajan! On kiva nähdä kuvia ja lukea toisista tilkkutyöharrastajista ja miksi ei myös ammattilaisista. Edetään tällä kertaa kahtena päivänä viikossa, niin muidenkin puuhien ohessa ehtii osallistua.

Näin osallistut 6.5.- 24.5.:

Julkaise kuva tunnisteella #FQtilkkuilija2022, aihe julkaisulle ja julkaisupäivä löytyy viereisestä kuvasta. Kerro samalla hieman itsestäsi ja/tai päivän julkaisusta. Osallistu sinäkin!

VÄRIHAASTE KUUKAUDEN VÄRI: #FQruskea !

#FQruskea

Jatketaan väriteemojen mukaan ompelua kuukausittain! Julkaise ompelemasi tilkkutyö, jonka värityksessä on käytetty toukokuun teemaväriä eli ruskeaa!

Jokaiselle kuukaudelle on valittu oma väri ja toukokuun väri on ruskea eri sävyissään. Olethan mukana? Julkaise tilkkutyösi muidenkin iloksi ja inspiraatioksi tunnisteella #FQruskea, samalla osallistut arvontaan.

Näin osallistut haasteeseen:

1. Julkaise toukokuussa päivitys tunnisteella #FQruskea tekemästäsi ruskeasta tai ainakin osittain ruskeasta tilkkutyöstä.

2. Jokainen haastejulkaisu tunnisteella #FQruskea on arpalipuke palkinnon arvontaan, julkaise niin monta tilkkutyötä kuin haluat.

3. Arvontaan osallistuvat kaikki maalis-heinäkuun värien mukaiset julkaisut eli maaliskuussa #FQorassi, huhtikuussa #FQvioletti ja toukokuussa tehdyt #FQruskea julkaisut.

4. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQruskea. Löydämme arvontaan myös Facebookin Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQruskea. Muista käyttää Instagram-julkaisuissa samaa aihetunnistetta #FQruskea.

5. Edelliseen arvontaan 28.2.2022  osallistuivat kaikki elokuussa julkaistut harmaat tilkkutyöt aihetunnisteella #FQharmaa ja syyskuussa #FQsininen, lokakuussa #FQvihreä, marraskuussa #FQkeltainen, joulukuussa #FQpunainen, tammikuussa #FQneutraali sekä helmikuussa julkaistut #FQturkoosi tilkkutyöt. Palkintona oli jokaisen ompelijan unelma, kätevä Pfaff-saksisetti: kangas-, applikointi- ja taivutetut kirjontasakset.  Arvonnan palkinnon toimittaa Pfaff Suomi.

TSEMPPIÄ KOKO VUODEKSI

#tilkkutyöbingo2022

Mitä tilkkutöitä suunnittelet tekeväsi 2022? Kirjaa suunnitelmasi tehtäviksi bingoruudukkoon ja seuraa edistymistäsi vuoden mittaan. Missä vaiheessa saat ensimmäisen bingosuoran ruudukkoon? Kirjoita bingoruudukkoon niin pieniä tai isoja tehtäviä kuin haluat! Haastavaa tai helppoa – kaikki käy!

Haluatko tilkkutöihisi haastetta ja yllätyksellisyyttä? Arvo itsellesi tehtävät listalta ja merkitse arvotut tehtävät bingoruudukkoon.

Näin osallistut haasteeseen:

Lataa tästä itsellesi FQ-tilkkutyöbingoruudukko.

1. Kirjoita tälle vuodelle suunnittelemasi tehtävät bingoruudukkoon, yksi tavoite joka ruutuun. Niin halutessasi, ota kuva ruudukosta ja julkaise se Facebook- tai Instagram-päivityksessä tunnisteella #tilkkutyöbingo2022.

Jos et halua suunnitella tehtäviä vuodelle 2022, ARVO itsellesi tehtävät FQ-tehtävälistalta, jonka saat ladattua tästä. 

Voit kertoa tehtävistäsi jotain tai pyytää vinkkiä johonkin ruudukon tehtävään.

2. Kun joku saat jonkun ruudukkosi tehtävän toteutettua, ota kuva ja julkaise se päivityksenä, jälleen samalla tunnisteella #tilkkutyöbingo2022. Julkaise samoin myös tilanne, jossa saat ruudukkoosi bingosuoran!

3. Julkaise niin monta toteuttamaasi tehtävää bingoruudukosta kuin haluat!

4. Kaikki vuoden 2022 aikana valmistuneet tilkkutehtävät, jotka on julkaistu aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2022 osallistuvat arvontoihin. Seuraava arvonta tehdään 30.6.2022. Edellisen arvonnan palkinnon toimitti www.ikiamo.fi/ , tilkkutöiden ja käsityötarvikkeiden verkkokauppa.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista tehtävästä kertovalla päivityksellä tai täyttyneellä bingorivillä, joiden julkaisussa on tunniste #tilkkutyöbingo2022

5. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #tilkkutyöbingo2022. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai sinne jaetut julkaisut aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2022. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #tilkkutyöbingo2022.

Haaste jatkuu koko vuoden 2022.

MENNEET HAASTEET

#FQtilkkuilija

Tutustuttiin toisiimme tilkkuilijana! Me tilkkuilijat emme olleet päässeet tapaamaan pitkään aikaan, ja siksi oli kiva nähdä kuvia ja lukea toisista tilkkuilijoista.

Kuuden päivän kuvahaaste 9.6.2021 alkaen. Yksi kuva jokaisena päivänä, aihe päivälle löytyy viereisestä kuvasta.

#tilkkutyöbingo2021

Kirjattiin ylös tilkkuaiheiset tavoitteet bingoruudukkoon 2021.  Valmistuneet tilkkutyöt ja ja bingorivit julkaistiin tunnisteella #tilkkutyöbingo2021. Jokainen julkaisu oli arpa kahteen eri arvontaan. Haaste kesti koko vuoden 2021.

#FQkeskeneräisetvalmiiksi2021

Onko sinulla keskeneräisiä tilkkutöitä? Ehkä aika, kangas tai inspiraatio on loppunut kesken? Tämä haaste on juuri sinulle! Tule mukaan tsemppaamaan ja tsempattavaksi, saattamaan valmiiksi tilkkutöitä – koko vuoden 2021 ajan.

Facebookissa ja Instagramissa oli koko vuoden ajan käynnissä ”Keskeneräiset valmiiksi 2021” -haaste. Sen parissa ommeltiin yhdessä tilkkuystävien kanssa, vaikket pääsisi heitä tapaamaan oikeasti. Yhdessä tekemistä riitti koko vuodeksi ja tammikuulle 2022.

Näin osallistuit haasteeseen:

1. Ota kuva kesken jääneestä tilkkutyöstäsi ja julkaise se päivityksessä tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – muista mainita, että kyseessä on lähtötilanne! Voit kertoa, miksi työ on jäänyt kesken ja vaikka kysyä neuvoa tai vinkkejä siihen, miten keskeneräinen parhaiten valmistuisi.

2. Kun saat työn valmiiksi, julkaise sen kuva, jälleen tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – ja voit vielä liittää mukaan kuvan lähtötilanteesta.

3. Julkaise niin monta keskeneräistä ja valmista kuin haluat!

4. Kaikki ajalla 1.11.2021 – 26.1.2022 aikana valmistuneet, aihetunnisteen #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 kera julkaistut työt osallistuvat arvontaan. Palkinnon arvontaan toimittaa  Tilkkutarha – Quilt Garden Oy, tilkkutarvikekauppa verkossa ja Vantaalla.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista työstä kertovalla julkaisulla.

5. Löydämme omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – huomaa, että kaikki kirjoitetaan yhteen. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021.