Ommellaan yhdessä

OMMELLAAN YHDESSÄ -HAASTEET

Tilkkuyhdistys haastaa kaikki mukaan pitämään yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja muutenkin. Koska aina ei voi tavata, osa tilkkuystävistä asuu ehkä kaukana, tällainen yhteydenpito on tärkeää.

Ellei sosiaalinen media ole sinun mieleesi, käynnistä haaste sähköpostitse tai muuten viestitellen kaverin tai useamman kanssa. Pääasia on pitää yhteyttä, kannustaa toisia ja saada kannustusta. Ommellaan yhdessä!

Haasteisiin liittyviä kuvia ja juttuja kannattaa lähettää myös Tilkkulehteen lehti.aineisto@finnquilt.fi .

UUSIN HAASTE!

#FQkesälläkukkia

Ompele kesällä kukkablokkeja oman mielesi mukaisesti. Julkaise blokkisi elokuun loppuun mennessä tunnisteella #FQkesälläkukkia ja osallistu samalla arvontaan.

Näin osallistut haasteeseen:

1. Julkaise haluamallasi mallilla tai tekniikalla ompelemasi kukka-aiheinen tilkkutyöblokki kesä-, heinä- tai elokuussa tunnisteella #FQkesälläkukkia.

2. Jokainen haastejulkaisu tunnisteella #FQkesälläkukkia on arpalipuke palkinnon arvontaan, julkaise niin monta blokkia kuin haluat.

3. Arvontaan osallistuvat kaikki kesä-elokuun aikana tehdyt kukka-aiheiset blokkijulkaisut, joissa on tunniste #FQkesälläkukkia.

4. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQkesälläkukkia. Löydämme arvontaan myös Facebookin Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQkesälläkukkia. Muista käyttää Instagram-julkaisuissa samaa aihetunnistetta #FQkesälläkukkia.

5. Arvonta suoritetaan elokuun jälkeen.

TSEMPPIÄ KOKO VUODEKSI

Suunnitteilla uusi haaste

Tähän on tulossa uusi pidempiaikainen haaste lähiaikoina.

Round Bobbin – ”Rullan ympäri” -tilkkutyöhaaste

Uusi hieman erillainen ompeluhaaste Tilkkuyhdistyksen jäsenille!

Sveitsin tilkkuyhdistys täyttää 35 vuotta. Juhlan kunniaksi kaikkia EQA-maiden jäseniä haastetaan tekemään tilkkutyö ”Rullan ympäri”. Osallistumismaksun maksettuasi saat puisen n. 12 cm korkean lankarullan, jonka päälle teet 35 pientä (10×10 cm) erilaista tilkkutyötä 35 eri teemaa mukaillen. Tämä haaste soveltuu hyvin esim. killan yhteistyöksi. Haaste on käynnissä viimeistään 30.4.2023 mennessä ilmoittautuneille. Haaste kestää noin vuoden. Ota haaste vastaan ja lue tarkemmat säännöt haasteen omalta sivulta täältä.

Jos et vielä ole Tilkkuyhdistyksen jäsen, pääset liittymään tarjoushinnalla tammikuun aikana. Liittymisohjeet löydät täältä. 

MENNEET HAASTEET

Tehdään yhdessä hyvää, ommellaan Ensi- ja Turvakoteihin!

Tämä haaste toteutettiin TilkkuTahkon yhteydessä seuraavasti: Ompele vauvanpeite lahjoitettavaksi Ensi- ja Turvakoteihin, tee peitosta ”Kosketus” -kilpailun vauvanpeitteen mittojen mukainen eli 100 x 75 cm! Tuo lahjoitettavaksi ompelemasi peite mukanasi TilkkuTahkolle infopisteeseen lauantaina 25.3. tai sunnuntaina 26.3. klo 13.00 mennessä. Ensi- ja Turvakotien liiton edustaja on paikalla myös TilkkuTahkon avajaisissa, joissa jaetaan ”Kosketus” -kilpailun palkinnot.

Inspiraatiota vauvanpeitteeseen voit käydä katsomassa ”Kosketus” -kilpailun sivuilta.

#tilkkutyöbingo2022

Mitä tilkkutöitä suunnittelet tekeväsi 2022? Kirjaa suunnitelmasi tehtäviksi bingoruudukkoon ja seuraa edistymistäsi vuoden mittaan. Missä vaiheessa saat ensimmäisen bingosuoran ruudukkoon? Kirjoita bingoruudukkoon niin pieniä tai isoja tehtäviä kuin haluat! Haastavaa tai helppoa – kaikki käy!

Haluatko tilkkutöihisi haastetta ja yllätyksellisyyttä? Arvo itsellesi tehtävät listalta ja merkitse arvotut tehtävät bingoruudukkoon.

Näin osallistut haasteeseen:

Lataa tästä itsellesi FQ-tilkkutyöbingoruudukko.

1. Kirjoita tälle vuodelle suunnittelemasi tehtävät bingoruudukkoon, yksi tavoite joka ruutuun. Niin halutessasi, ota kuva ruudukosta ja julkaise se Facebook- tai Instagram-päivityksessä tunnisteella #tilkkutyöbingo2022.

Jos et halua suunnitella tehtäviä vuodelle 2022, ARVO itsellesi tehtävät FQ-tehtävälistalta, jonka saat ladattua tästä. 

Voit kertoa tehtävistäsi jotain tai pyytää vinkkiä johonkin ruudukon tehtävään.

2. Kun joku saat jonkun ruudukkosi tehtävän toteutettua, ota kuva ja julkaise se päivityksenä, jälleen samalla tunnisteella #tilkkutyöbingo2022. Julkaise samoin myös tilanne, jossa saat ruudukkoosi bingosuoran!

3. Julkaise niin monta toteuttamaasi tehtävää bingoruudukosta kuin haluat!

4. Kaikki vuoden 2022 aikana valmistuneet tilkkutehtävät, jotka on julkaistu aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2022 osallistuvat arvontoihin. Edellinen arvonta tehtiin 2.7.2022, jonka kivan palkinnon toimitti Tilkkunen, tilkkuilijan verkkokauppa ja kauppa Helsingissä.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista tehtävästä kertovalla päivityksellä tai täyttyneellä bingorivillä, joiden julkaisussa on tunniste #tilkkutyöbingo2022

5. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #tilkkutyöbingo2022. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai sinne jaetut julkaisut aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2022. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #tilkkutyöbingo2022.

Haaste jatkuu koko vuoden 2022.

#FQHalloween

Ompele Halloween -aiheinen tilkkutyö ja julkaise siitä kuva tunnisteella #FQHalloween. Julkaise kuva tilkkukavereiden iloksi ja inspiraatioksi lokakuun loppuun mennessä.

Mikä sinun tilkkutyöstäsi tekee Halloween -tilkkutyön? Onko se tilkkutyön väritys, käytetyt kankaat, blokkimallit vai kaikki nämä yhdessä?

Näin osallistut haasteeseen:

1. Julkaise syys-lokakuussa päivitys tunnisteella #FQHalloween tekemästäsi Halloween-aiheisesta tilkkutyöstä.

2. Jokainen haastejulkaisu tunnisteella #FQHalloween on arpalipuke palkinnon arvontaan, julkaise niin monta tilkkutyötä kuin haluat.

3. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQHalloween. Löydämme arvontaan myös Facebookin Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQHalloween. Muista käyttää Instagram-julkaisuissa samaa aihetunnistetta #FQHalloween.

4. Sääntöjen mukaan 12.11.2022 mennessä tehtyjen julkaisujen kesken arvotaan joku kiva palkinto.

#FQkuukaudenväri

Ommeltiin kuukauden väriteemojen mukaan elokuusta 2021 heinäkuuhun 2022!

Jokaiselle kuukaudelle oli valittu oma väri ja heinäkuun 2022 väriyhdistelmä oli monivärinen. Kuukauden värin mukaisia tilkkutöitä julkaistiin muidenkin iloksi ja inspiraatioksi kuukauden värin tunnisteella, samalla osallistuttiin arvontaan.

Näin osallistut haasteeseen:

1. Julkaise kuukauden värin mukainen julkaisu eli heinäkuussa päivitys tunnisteella #FQmonivärinen tekemästäsi monivärisestä tilkkutyöstä.

2. Jokainen haastejulkaisu tunnisteella #FQmonivärinen on arpalipuke palkinnon arvontaan, julkaise niin monta tilkkutyötä kuin haluat.

3. Arvontaan osallistuvat kaikki maalis-heinäkuun värien mukaiset julkaisut eli maaliskuussa #FQorassi, huhtikuussa #FQvioletti, toukokuussa  #FQruskea, kesäkuussa #FQmustavalkea ja heinäkuussa tehdyt #FQmonivärinen julkaisut.

4. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQmonivärinen. Löydämme arvontaan myös Facebookin Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQmonivärinen. Muista käyttää Instagram-julkaisuissa samaa aihetunnistetta #FQmonivärinen.

5. Arvonta suoritettiin 1.8. ja kivan palkinnon arvontaan toimitti PeeKaa Tuote, tilkkuilijan monipuolinen kangas- ja tarkikekauppa verkossa ja Oulussa.

#FQtilkkuilija2022

Tutustuttiin toisiimme Instagramissa kuvahaasteen avulla tiistaisin ja perjantaisin kolmen viikon ajan! Oli kiva nähdä kuvia ja lukea toisista tilkkutyöharrastajista.. Edettiin tällä kertaa kahtena päivänä viikossa, niin muidenkin puuhien ohessa ehti osallistua.

Näin osallistuimme 6.5.- 24.5.2022:

Julkaise kuva tunnisteella #FQtilkkuilija2022, aihe julkaisulle ja julkaisupäivä löytyy viereisestä kuvasta. Kerro samalla hieman itsestäsi ja/tai päivän julkaisusta. Osallistu sinäkin!

#tilkkutyöbingo2021

Kirjattiin ylös tilkkuaiheiset tavoitteet bingoruudukkoon 2021.  Valmistuneet tilkkutyöt ja ja bingorivit julkaistiin tunnisteella #tilkkutyöbingo2021. Jokainen julkaisu oli arpa kahteen eri arvontaan. Haaste kesti koko vuoden 2021.

#FQtilkkuilija

Tutustuttiin toisiimme tilkkuilijana! Me tilkkuilijat emme olleet päässeet tapaamaan pitkään aikaan, ja siksi oli kiva nähdä kuvia ja lukea toisista tilkkuilijoista.

Kuuden päivän kuvahaaste 9.6.2021 alkaen. Yksi kuva jokaisena päivänä, aihe päivälle löytyy viereisestä kuvasta.

#FQkeskeneräisetvalmiiksi2021

Onko sinulla keskeneräisiä tilkkutöitä? Ehkä aika, kangas tai inspiraatio on loppunut kesken? Tämä haaste on juuri sinulle! Tule mukaan tsemppaamaan ja tsempattavaksi, saattamaan valmiiksi tilkkutöitä – koko vuoden 2021 ajan.

Facebookissa ja Instagramissa oli koko vuoden ajan käynnissä ”Keskeneräiset valmiiksi 2021” -haaste. Sen parissa ommeltiin yhdessä tilkkuystävien kanssa, vaikket pääsisi heitä tapaamaan oikeasti. Yhdessä tekemistä riitti koko vuodeksi ja tammikuulle 2022.

Näin osallistuit haasteeseen:

1. Ota kuva kesken jääneestä tilkkutyöstäsi ja julkaise se päivityksessä tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – muista mainita, että kyseessä on lähtötilanne! Voit kertoa, miksi työ on jäänyt kesken ja vaikka kysyä neuvoa tai vinkkejä siihen, miten keskeneräinen parhaiten valmistuisi.

2. Kun saat työn valmiiksi, julkaise sen kuva, jälleen tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – ja voit vielä liittää mukaan kuvan lähtötilanteesta.

3. Julkaise niin monta keskeneräistä ja valmista kuin haluat!

4. Kaikki ajalla 1.11.2021 – 26.1.2022 aikana valmistuneet, aihetunnisteen #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 kera julkaistut työt osallistuvat arvontaan. Palkinnon arvontaan toimittaa  Tilkkutarha – Quilt Garden Oy, tilkkutarvikekauppa verkossa ja Vantaalla.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista työstä kertovalla julkaisulla.

5. Löydämme omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – huomaa, että kaikki kirjoitetaan yhteen. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021.