JÄSENASIOITA KILLOILLE

Yhdistyksen jäsenet kokoontuvat usein pienissä paikallisryhmissä eli killoissa. Kiltatoimintaan ei saa osallistua, ellei ole yhdistyksen jäsen.

Jokainen kilta toimii omalla tavallaan. Toisissa kiltailloissa tehdään yhdessä tilkkutöitä, toiset killat kokoontuvat ihan vain jutellakseen ja tehdäkseen yhdessä tilkkuharrastukseen liittyviä asioita.

Killalla on aina vetäjä, jolla on kolme yhdistyksen toimintaan liittyvää tehtävää:

1. Muistuttaa vuoden alussa kiltalaisia jäsenmaksun maksamisesta oikein


Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsenet saavat aina alkuvuonna pankkisiirtolomakkeet jäsenmaksun maksamista varten. Lomakkeella näkyy myös eräpäivä.

Yhdistys välttyy ylimääräisiltä pankin palvelumaksuilta, kun kaikki maksavat jäsenmaksunsa oikealle pankkitilille ja oikealla viitenumerolla. Nämä näkyvät pankkisiirtolomakkeella.

Pankkitili on tärkeä, koska väärälle tilille ohjattu maksu yleensä palautuu suorittajan tilille eli jäsenmaksu ei tule maksetuksi. Jäsen voi uskoa maksaneensa ja joutuu ennen pitkää ihmettelemään, kun ei saakaan Tilkkulehteä.

Viitenumero on tärkeä, sillä sen avulla jäsenmaksutieto siirtyy automaattisesti yhdistyksen jäsenrekisteriin. Viitenumeron puuttuessa joudutaan tekemään työläitä päivityksiä käsin.

2. Toimii yhteyshenkilönä muiden kiltalaistensa ja yhdistyksen välillä


Finn Quilt ry:n hallitus pitää kiltoihin yhteyttä sähköpostitse. Tiedotteet lähtevät killanvetäjille, jotka lähettävät postin edelleen kiltalaisille. Vetäjä jakaa tiedot vielä kiltaillassa, jotta sähköpostittomatkin kiltalaiset pysyvät ajan tasalla yhdistyksen asioista.

3. Opastaa kiltaan liittyvää uutta jäsentä yhdistykseen liittymisessä


Jäsenhankinnan pitäisi olla kaikkien yhdistyksen jäsenten sydämenasia. Jos uusi kiinnostunut tilkkuharrastaja ilmaantuu, killanvetäjä tietenkin kannustaa tätä liittymään yhdistykseen. Liittyminen käy kätevimmin nettilomakkeella.

Liittymislomakkeen täyttämisen jälkeen uusi jäsen maksaa sekä liittymismaksun että vuosimaksun. Voimassa olevat summat näkyvät lomakesivulla.

Uusi kilta? Tunnukseton kilta?

Finn Quilt toivoo, että tilkkukilloilla on kiltatunnus, joka on yhdistyksen hallussa.