Tietoa tilkkulehdestä


Yhdistyksen jäsenten postiluukkuun tipahtaa Tilkkulehti neljästi vuodessa (helmi-maaliskuussa, touko-, syys- ja marraskuussa) eli 4 mahtavaa numeroa!

Lehdellä on toki päätoimittaja, toimituskunta ja nimettyjä avustajia, mutta silti teemme lehden kaikki yhdessä! Kaikki jäsenet ovat yhtä innoissaan lukiessaan juttuja tilkkuilusta, saadessaan ideoita, vinkkejä ja ohjeita sekä ennen kaikkea nähdessään kuvia erilaisista, ihanista tilkkutöistä. Kaikki siis rohkeasti kirjoittamaan ja kuvaamaan sekä tarjoamaan juttuja lehteen! Toimituskunta kyllä viimeistelee jutut ja/tai korjaa mahdolliset kirjoitusvirheet.

Lehti on juuri niin mahtava kuin mitä sinne kirjoittavat ihmisetkin eli me TILKKUILIJAT!

Jos haluaisit lukea jostain tietystä aiheesta, voit myös lähettää juttuvinkin tai –toiveen.

Seuraavan lehden aineistopäivä ja ilmestyminen:

  • Tilkkulehti 4/2018          1.11.2018 (marraskuu)

Kun innostut tilkkuystävien iloksi, ilmoittaudu lehden avustajaksi lähettämällä sähköpostia Nina-Caritalle. Voit myös katsoa ohjeesta, miten lähetät jutun tai kuvan.

Tekstit, kuvat ja juttuvinkit lehti.aineisto (at) finnquilt.fi -sähköpostiin.

Kun haluat ilmoittaa tai mainostaa, katso tilkkulehden mediakortti.

TUTUSTU TILKKULEHTEEN

Jos liityt Tilkkuyhdistykseen kesken vuoden, saat silti koko vuoden Tilkkulehdet!

LIITY JÄSENEKSI

UUSIMMASSA LEHDESSÄ

Tilkkulehti 3/2018 tarjoaa jälleen värikkäitä juttuja ja paljon värikkäitä kuvia. Kurkistamme Vaasan valtakunnalliseen näyttelyyn ja saamme terveiset myös Birminghamista. Muistelemme kymmenen vuoden takaisia lehtijuttuja ja heittäydymme tulevaan odottamalla innolla Kankaanpään tulevia tilkkupäiviä eli Tilkkukampusta maaliskuussa 2019. Mielenkiintoisia juttuja lintutöistä japanilaiseen kirjontaan on tarjolla ja myös työvälinetietoutta. Mukana juttusarja väreistä ja hauskan, muunneltavan mallin ohje. Muutama etelän kiltakin on päässyt esittäytymään. Kiinnostuitko? Liittymällä yhdistykseen saat hienon lehden omaksesi neljästi vuodessa!

Tutustu sisältöön tarkemmin numeron 3/2018 esittelysivulla.

MITÄ MIELTÄ TILKKULEHDESTÄ

Syys-lokakuussa 2017 kerättiin nettikyselyllä palautetta uudistuneesta Tilkkulehdestä. Kysely peilasi sitä, kuinka hyvin uudistunut Tilkkulehti toteutti aiemman lukijakyselyn paljastamia toiveita. Enemmistö vastaajista valitsi tuolloin viisi aihetta seitsemän itselleen tärkeimmän aiheen joukkoon. Mielipidekyselyssä kysyttiin esimerkiksi, miten hyvin juuri nuo aiheet tuntuivat olleen esillä uusimmassa lehdessä.

Noin 91% vastaajista oli sitä mieltä, että tärkein aihe – Kuvat tilkkutöistä – oli esillä erinomaisesti tai hyvin.

Kyselyssä pyydettiin myös valitsemaan sanat, jotka kuvaavat uudistunutta lehteä. Yli puolet vastaajista päätyi valitsemaan seuraavat sanat:

  • Mielenkiintoinen
  • Värikäs
  • Hyvä jäsenetu.

Yksikään vastaajista ei valinnut sanoja laaduton, minulle yhdentekevä, masentava tai ankea.

Tilkkulehti pyrkii olemaan paitsi yhdistyksen tiedotuskanava, myös lukijaa inspiroiva julkaisu. Uudistunut lehti tuntuisi olevan oikealla polulla, sillä kysymykseen ”Kun nyt mietit uusinta Tilkkulehteä 3/2017, miten hyvin se mielestäsi onnistui antamaan sinulle inspiraatiota ja ideoita tilkkuharrastukseesi?” saatiin noin 21 % ”Erinomaisesti” –vastausta ja noin 54 % ”Hyvin” -vastausta.

Tutustu kyselyn tuloksiin: lataa tästä yhteenvetoraportti.

Tilkkulehden painos on 1650 kpl.
Lehden päätoimittaja
on Nina-Carita Säpyskä.
sähköposti: lehti.aineisto@finnquilt.fi

 

Irtonumerot

Kuluvan vuoden lehtiä voi tilata jäsensihteeriltä tai taloudenhoitajalta ja aiempien vuosien lehtiä taloudenhoitajalta. Vanhoja lehtiä on saatavilla rajoitetusti. Kuluvan vuoden lehdet maksavat 10 €/ kpl ja aiempien vuosien lehdet 8 €/kpl. Katso yhteystiedot täältä.

 

Osoitteenmuutokset

Jäsen! Ilmoita osoitteenmuutoksesi jäsensihteerille – mieluiten sähköpostitse osoitteeseen jasenasiat@finnquilt.fi
Varmistat näin, että Tilkkulehtesi löytää perille.