Tilkkutyökilpailu 2019 - "Tilkkua ylle!"


Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsenilleen järjestämän tilkkutyökilpailun teemana vuonna 2019 on “Tilkkua ylle!”

Sarjat:

Tilkkuvaate

Palkinnot:
1. palkinto
– Bernina 215 Red, arvo 895 e – Jo-Ha Oy
2. palkinto – Singer ESP2 -prässi, arvo 349 e – VSM Finland Oy + tarvikepaketti, arvo 100 e – Tilkkutex
3. palkinto – Tilkkukankaita, arvo 100 e – Virkkukoukkunen

HUOMAA! Säännöt eivät kiellä tilkkuvaatteen toteuttamista yhteistyönä niin, että toinen tekijä tekee tilkkutyön ja toinen ompelee vaatteen. Kummankin pitää silloin olla Tilkkuyhdistyksen jäsen, ja ilmoittautumislomakkeelle pitää merkitä kummankin nimi.

Asuste tai koru

Palkinnot:
1. palkinto – Pfaff Ambition, arvo 845 e – VSM Finland Oy
2. palkinto – Singer ESP2 -prässi, arvo 349 e – VSM Finland Oy + tarvikepaketti, arvo 100 e – Tilkkutex
3. palkinto – Tilkkutarvikepaketti, arvo 100 e – Tilkkutex

Lisäksi voidaan jakaa tuomariston erityispalkinto harkinnan mukaan.

Tuomaristo

Minna Hankala-Vuorinen
Virve Hopia
käsi- ja taideteollisuusalan opettaja Jaana Anttila
vaatesuunnittelija Paula Malleus

KILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Tilkkutyökilpailun aihe on Tilkkua ylle!

2. Tilkkuvaatesarjaan ilmoitettavan kilpailutyön tulee olla sellainen, että siihen voi pukeutua: joko yksittäinen vaate tai asukokonaisuus.

3. Asuste tai koru -sarjaan ilmoitettava kilpailutyö voi olla: käsineet, solmio, vyö, säärystimet, laukku, päähine, koru tai muu vastaava.

4. Kummassakin sarjassa työn tulee sisältää pinta-alaansa nähden reilusti tilkkutyömenetelmin muodostettua pintaa, esimerkiksi tilkkublokkeja. Kilpailutyössä voi olla myös alikeompelua, päällikeompelua (applikaatiota), kirjontaa, tikkauksia ja näiden yhdistelmiä.
Risareunat ovat sallittuja eli pinnan saa koota muullakin tavoin kuin yhdyssaumoin. Tekstiiliosuuden materiaalivalinta on vapaa.

5. Tuomaristo voi siirtää kilpailutyön toiseen sarjaan.

6. Laukussa ei saa olla irtoavia osia, lasia tai muuta rikkoutuvaa.

7. Työn pitää olla tätä kilpailua varten itse suunniteltu ja tehty, eikä se saa olla ollut julkisesti nähtävillä ennen kilpailun tulosten julkistamista. Muista myös, ettei työohjeita tai kuvia edes työvaiheista saa julkaista internetissä ennen kilpailun tulosten julkistamista.

8. Tilkkuvaatteen ja -asusteen saa ommella valmiskaavoja käyttäen. Asiasta on oltava maininta ja kaava on nimettävä paperissa, joka on kohdan 9. mukaisessa kirjekuoressa.

9. Työhön ei laiteta tekijän tietoja, vaan työn mukana lähetetään suljettu kirjekuori, joka sisältää kuvan työstä ja osallistumislomakkeen sekä mahdolliset kaavan tiedot. Säännöt ja osallistumislomake löytyvät myös Tilkkulehdestä 4/2018.

10. Kilpailuun saavat osallistua yhdellä kilpailutyöllä kaikki Tilkkuyhdistyksen jäsenet, joilla on jäsenmaksu maksettuna vuonna 2019.

11. Kilpailuun eivät saa osallistua Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n hallituksen jäsenet ja varajäsenet vuosilta 2018-2019 eivätkä tämän kilpailun tuomarit.

12. Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry ei vakuuta töitä.

13. Kilpailun osallistumismaksu on 30 euroa/työ. Maksu kattaa kilpailu-, näyttely-, palautus- ja postituskulut. Osallistumismaksu maksetaan tilille Nordea FI17 1134 3000 6404 00. Maksun viestiosaan merkitään “Kilpailu 2019” ja osallistujan nimi.

14. Kilpailutyö ja kirjekuori postitetaan osoitteella
Tarja Kanerva
Pellervonkatu 9 D
55100 Imatra
Työt lähetetään syyskuussa 2019, hyväksytyt postileimat ovat 2.-13.9.2019. Saat vahvistuksen työsi perille tulosta ensisijaisesti sähköpostilla. Ellei sinulla ole sähköpostia, laita pakettiin mukaan postimerkillä ja osoitteellasi varustettu postikortti.

15. Kilpailuun osallistuva sitoutuu antamaan työnsä Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n näyttelyihin vuoden 2021 loppuun.

16. Kilpailuun osallistuva antaa suostumuksensa työnsä kuvaamiseen näyttelyissä sekä kuvien käyttämiseen Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n julkaisuissa, www-sivuilla, Facebookissa ja myyntituotteissa.

17. Kilpailuissa sijoittuneita voidaan kutsua seuraavan kilpailun tuomaristoon.

18. Tuomaristolla on oikeus päättää palkintojen jaosta toisin. Tuomaristo kokoontuu syyskuussa 2019. Voittajat julkaistaan Tilkkulehdessä 4/2019. Palkinnot jaetaan seuraavilla Tilkkupäivillä maaliskuussa vuonna 2020.

Lataa tästä ilmoittautumislomake, jonka täytät käsin (pdf-versio).

Lataa tämä .docx-muotoinen ilmoittautumislomake, jos haluat täyttää lomakkeen tietokoneella.

Lisätietoja

Tarja Kanerva
tarja.kanerva (at) finnquilt.fi
050 540 6106

KILPAILUN SPONSORIT

KULTASPONSORI

Brodeeraus JO-HA Oy on perustettu 1997 Oulussa, jossa toimii brodeeraamo sekä mainos- ja liikelahjojen myynti.

Ompelukoneiden maahantuonti sijaitsee Vantaan Vapaalassa ja toimii myyntiorganisaationa Suomen ja Viron markkinoilla. Vantaan toimipiste hoitaa Bernina-, Brother- ja EVA-kotiompelukoneiden maahantuontia, myyntiä, markkinointia, jakelua sekä teknistä tukea ja huoltoa Suomessa ja Virossa.

Laajan jälleenmyyjäverkostomme ansiosta Bernina-, Brother- ja EVA-tuotteitamme on saatavana ympäri Suomea. Vantaan toimipisteessä on myös ompelukone- ja saumurihuolto kaikille merkeille sekä Brother-neulekoneiden huolto.

KULTASPONSORI

Pfaff Suomi
Pfaff on valmistanut ompelukoneita jo 155 vuotta ja se on tunnettu tilkkuilijoiden keskuudessa ympäri maailman ainutlaatuisesta IDT-kaksoissyötöstään.

VSM Finland Oy tuo maahan Husqvarna Viking-, Pfaff- ja Singer-merkkisiä ompelu- ja kirjontakoneita sekä saumureita.

KULTASPONSORI

Tilkkutexistä löydät laajat valikoimat tilkkutyökankaita, -tarvikkeita ja tilkkutyökirjoja kaikille käsityöntekijöille. Valikoimissamme on runsaasti myös muita kankaita, kuten verhokankaita, pellavaa ja sisustuskankaita. Löydät myös ihastuttavia nappeja, nauhoja, lahjatavaroita ja kortteja.

Olemme toimineet jo yli 20 vuotta! Tilkkutexin puoti on avoinna sopimuksen mukaan. Sovitaan molemmille sopiva aika, ja oikein hyvin voit tulla vaikka yksin (ei tarvita isoa ryhmää), jotta ovet aukeavat. Tervetuloa!

PRONSSISPONSORI

Hilpeä Virkkukoukkunen on ilostuttanut ihmisten arkea mainioilla tuotteillaan jo vuodesta 1993.

Valikoimaan kuuluvat kodin sisustustuotteet, monenmoiset asusteet ja laukut sekä paperituotteet. Tervetuloa tutustumaan Virkkukoukkusen värikkääseen maailmaan!

Kiinnostuitko kilpailusta? Kilpailuun saavat osallistua yhdistyksen jäsenet, joiden jäsenmaksu on maksettuna vuonna 2019. Ellet ole jäsen, voit liittyä yhdistykseen ja sen jälkeen pääset mukaan kilpailuunkin!

LIITY JÄSENEKSI