TILKKUTYÖBIENNAALI 2023

TIlkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsennäyttely

Tilkkutyöbiennaali Juvalla 30.6. – 30.7.2023

Juvan Kukkokoulu, Koulutie 1, Juva

Osallistu sinäkin tilkkutyölläsi näyttelyyn!

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsenten valtakunnallinen tilkkutyönäyttely järjestetään heinäkuussa Juvalla. Tehdäänhän yhdessä näyttelystä runsas, mielenkiintoinen ja ainutkertainen tapahtuma! Osallistu sinäkin! Näyttelytöiden tulee olla perillä 1. – 12.6.2023, lue tarkemmat ohjeet tältä sivulta.

Toivomme mahdollisimman monenlaisia töitä näyttelyyn!

Näyttelyyn lähetettävien töiden aihe, tekniikka ja koko ovat vapaat. Näyttelyyn odotetaan seinätekstiilejä, pieniä peittoja, laukkuja ja kolmiulotteisia töitä. Näyttelytilassa on myös ikkunoita, joten tilkkuteokset voivat olla myös läpikuultavia.

Työsi voi olla uusi tai jo muutaman vuoden ikäinen. Pääasia on, ettei se ole vielä ollut mukana Tilkkuyhdistyksen järjestämässä valtakunnallisessa näyttelyssä tai kilpailussa. Voit siis lähettää työn, joka on ollut mukana kiltasi omassa näyttelyssä.

Näyttelyyn on helppo tulla!

Näyttely rakennetaan Juvan Kukkokoululle, entiselle alakoululle, jossa meille on varattuna monta avaraa luokkaa ja käytävätilat. Koulu sijaitsee aivan Juvan keskustassa ja pienen kävelymatkan päässä ovat myös Juvan tilkkukesän samaan aikaan olevat näyttelyt kirjastossa sekä käsityötalo Hildurissa.

Juvan kunta sijaitsee 5-tien ja 14-tien risteyksessä, joten tänne on helppo tulla busseilla. Linja-autoasema sijaitsee noin 200 metrin päässä Kukkokoulusta. Omilla autoilla tuleville parkkipaikat ovat koulun piha-alueella.

Näyttelytöiden lähetysohjeet

 • Työssä pitää olla taakse alareunaan ommeltuna mieluiten kankainen lappu, jossa on työn nimi sekä tekijä, osoite ja puhelinnumero.
 • Työssä pitää olla myös täytettynä ja hakaneulalla kiinnitettynä Tilkkulehdestä 2/2023 tai tältä verkkosivulta tulostettu ja täytetty osallistumislomake.
 • Ripustettavassa työssä tulee olla kolmiosainen 10 cm leveä keppikuja, jonka ohjeen löydät Tilkkuyhdistyksen verkkosivulta. Ohje on myös lehdessä 3/2015.
 • Lähettäkää työt yhteislähetyksenä killoittain, jos mahdollista.
 • Lähetyksessä pitää olla myös luettelo yhdessä lähetetyistä/palautettavista töistä sekä paketin lähettäjän osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, ilmoitamme paketin saapumisesta.
 • Lähettäkää työt pakkauksessa, jossa voimme työt myös palauttaa.
 • Töiden tulee olla perillä 1. – 12.6.2023.
 • Emme vastaa työssä olevien irto-osien säilymisestä.
 • Emme vakuuta töitä, jokainen voi halutessaan vakuuttaa työnsä itse.
 • Näyttelyyn osallistuva antaa suostumuksensa tilkkutyönsä kuvaamiseen ja kuvien käyttämiseen Tilkkuyhdistyksen julkaisuissa, verkkosivuilla, Facebookissa, Instagramissa ja myyntituotteissa

 Näyttelytöiden palautus

 • Työt palautetaan lähettäjän osoitteeseen. Tilkkulehdessä 2/2023 mainitusta poiketen, palautusta varten ei tarvita erillistä palautuksen pakettikorttia.
 • Työt palautetaan mahdollisimman nopeasti näyttelyn päätyttyä, Tilkkuyhdistys maksaa palautuksen.

Muista osallistumislomake

Tulosta ja täytä oheinen osallistumislomake ja kiinnitä se näyttelyyn lähettävän tilkkutyösi taakse hakaneulalla.

Tulosta pdf-muotoinen lomake tästä, jos haluat täyttää sen käsin.

Tallenna lomake word-muotoisena tästä, jos haluat täyttää sen koneellasi.

Lähetysohjeet ja osallistumislomake on julkaistu myös Tilkkulehdessä 2/2023 sekä tällä verkkosivulla.

Tule mukaan tekemään näyttelystä oikein runsas ja mielenkiintoinen!

Tervetuloa!

Tervetuloa Juvalle Tilkkutyöbiennaaliin 2023 ja samalla tutustumaan myös Juvan tilkkukesän 2023 muihin näyttelyihin sekä osallistumaan Järvi-Saimaan kansalaisopiston kursseille.

 • Tilkkutyöbiennaali 2023, Juvan Kukkokoulu, Koulutie 1
 • Neuliaisten näyttely ”Taju kankaalla”, Juvan Kirjasto, Raili Kostian tie 2
 • Näyttelyt käsityötalo Hildurissa, Juvantie 2

Seudulla muuta kiinnostavaa:

 • Juvan Partalan kartanossa Antiikkimessut 15. – 16.7.2023
 • Mäntyharjun tilkkumessut 30.6. – 1.7.2023

Tiedot oheistapahtumista ja kursseista löytyvät Tilkkulehdestä 2/2023.

Tilkkutyöbiennaaliin tai muissa tilkkutyönäyttelyissä käyntiä suunnitellessasi voit lukea vinkit tilkkutyönäyttelyn kävijälle.

Tilkkutyöbiennaalin 2023 järjestävät: Tilkkutyöyhdistys Finn Quilt ry, Hildurin TilkkuHiltat ja valtakunnallinen kilta FilttiFlikat.

Tilkkuyhdistyksen jäsenet saavat halutessaan lähettää tilkkutyön Tilkkutyöbiennaaliin. Ellet vielä ole jäsen, pääset mukaan liittymällä nyt!

Liity jäseneksi