EPM-kilpailu 2024

"Ocean" - "Meri"

EPM eli European Patchwork Meeting on vuosittain järjestettävä tilkkutyötapahtuma koillisessa Ranskassa Saint-Marie-aux-Minesissä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 12.-15.9.2024. Tapahtuma on EQA:n eli European Quilt Associationin, eurooppalaisten tilkkuyhdistysten kattojärjestön, yhteistyökumppani.  Joka vuosi EPM järjestää myös kansainvälisen tilkkutyökilpailun, jonka teemana on 2024 ”Ocean” – Meri.

Kilpailun englanninkieliset säännöt ja ohjeet löydät Patchwork-europe.eu -sivustolta välilehdeltä kilpailut (contest), tai tästä linkistä.

Kilpailutyön koko on 120 x 80 cm (korkeus x leveys), ilmoittaudu kilpailuun viimeistään keskiviikkona 15.5.2024, ilmoittautumismaksu on 25 €.

Näemmehän myös suomalaisia mukana tässä kilpailussa!

EPM European Patchwork Meeting -kilpailu “OCEAN”

Ocean – valoa ja salaisuuksia täynnä oleva teema, joka vie meidät vielä vähän tutkittuun vedenalaisen maailman syvyyksiin!

Hapen saantimme sekä ilmasto ja ympäristön lämpötilat ympäri maapalloa riippuvat meristämme. Meri on myös eläinten monimuotoisuuden ja monien yllättävien kasvien turvapaikka: ihana turvasatama kaikenlaisille ja kaikenkokoisille lajeille. Tästä elämälle välttämättömästä elementistä tiedetään niin vähän, ja silti meremme ovat jo vakavasti uhattuna.
Atlantti, Tyyni valtameri, Pohjoinen ja Eteläinen Jäämeri sekä Intian valtameri peittävät 70 % planeetastamme, mutta ne ovat vain harvojen onnekkaiden osa jokapäiväistä elämää. Tämä teema kutsuu sinut meren äärelle: kuvaa oma näkemyksesi valta-merestä. Vaikka et asuisikaan sen lähellä, kerro meille suuresta merestä, jonka ylittämisestä saatat haaveilla, jaa kanssamme rakastamasi rantapaikka, lintu, laiva tai auringonlasku, joka ruokkii luovuuttasi.

Meri tai vesi

Lämpimät sävyt eteläisille merille tai kylmempiä sävyjä arktisille jäävuorille: kunkin kilpailijan valitsema väripaletti saattaa paljastaa, mistä he ovat kotoisin tai ainakin missä heidän esteettinen tajunsa piilee.
Olemme erityisen kiinnostuneita valtameren lisäksi myös vedestä. Elämän lähde, välttämätön olemassaolollemme, ympäristömme pilari, se on yleismaailmallinen teema, joka haastaa kaikki tekstiilitaiteen muodot!
Sukella syvälle mielikuvitukseesi tässä kunnianhimoisessa tilkkutyöprojektissa!

KIINNOSTUITKO?

Voit osallistua kilpailuun, jos olet yhdistyksen jäsen. Ellet ole jäsen, voit kätevästi liittyä verkkosivullamme!

Liity jäseneksi