Tilkkupäivien ohjelma

TILKKUPÄIVIEN OHJELMA

LATAA OHJELMAKARTTA

Yhdistyksen vuosikokous

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n virallinen vuosikokous alkaa lauantaina 14.3.2020 klo 15:00. Se pidetään Järvenpää-talon Sibelius-salissa.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Vuosikokouksen esityslista löytyy Tilkkulehdestä 1/2020.

Jäsenyyden tarkistaminen ja vuosikokoukseen ilmoittautuminen on klo 14:00-15:00. Jäsen voi osallistua vuosikokoukseen, vaikkei osallistuisikaan Tilkkupäiville.

Tule kokoukseen – voit vaikuttaa yhdistyksen asioihin!

Ostokset

Tilkkuyhdistyksen hallituksen info myyntipöytineen on avoinna Tilkkusalongissa (Juhani Aho -salissa) molempina päivinä.

Järjestävillä killoilla on omat myynti- ja arpajaispöytänsä molempina päivinä. Käteismaksu.

Tilkkubasaari! Kaikki käsityötuotteiden ja -tarvikkeiden myynti- ja esittelypaikat sijaitsevat Järvenpää-talon sisääntulokerroksessa. Myyntipisteet ovat avoinna lauantaina 8.30–18.00 ja sunnuntaina 8:30–15:30. Tilkkubasaarin yrityksistä on lisätietoa omalla sivullaan:

Tilkkubasaari-sivulle

Arpajaiset

Tilkkuyhdistys myy info-/myyntipöydässään arpoja, joiden tuotto kartuttaa stipendirahastoa. Arvat ovat myynnissä lauantain ajan. Pääpalkintona on tilkkupeitto. Palkinnot arvotaan lauantai-illan Tilkkujuhlassa.

Tilkkuradan järjestäjäkilloilla on myös arpajaisia Tilkkusalongin myyntipöydissä.

Blokkiarpajaiset

Voit osallistua blokkiarpajaisiin luovuttamalla järjestäjille 1-5 Rail Fence -blokkia ilmoittautumisen yhteydessä. Yksi blokki = yksi arpa. Luovutetuista blokeista sommitellaan kokoelmia, joista voi ommella peiton, tyynyjä tai jotain muuta kaunista. Yksi henkilö voi voittaa yhden palkinnon.

Katso blokkiohje

Näyttelyt

Tilkkutöitä on esillä niin Järvenpää-talossa kuin lähialueellakin – muualla Järvenpäässä sekä Keravalla. Näyttelyistä kerrotaan myös Tilkkulehdessä 1/2020. Tutustu tarkempiin näyttelytietoihin:

Näyttelyt-sivulle

Luennot

Tilkkurata tarjoaa peräti viisi mielenkiintoista luentoa monipuolisista aiheista. Luennot alkavat tasatunnein ja kestävät noin 45 minuuttia. Tule kuuntelemaan, katselemaan, oppimaan uutta ja nauttimaan!

Tilkkuradan luennot

Pajat

Tilkkuradan pajoissa voit oppia uutta ja hengähtää hetken käsityötä tehden. Pajat on esitelty omalla sivullaan:

Tilkkuradan pajat

Show and Tell (Näytä ja kerro)

Esittele tilkkutyösi yleisölle! Show and Tell -tilkkutyöt esitellään ja niiden tarinat luetaan Sibelius-salissa sunnuntaina klo 10-11. Show and Tell -tuokio jaetaan maailmalle myös Facebook-live-videona.

Näyttämöllä on järjestäjien puolesta tilkkutyön esittelijät. Juontaja ilmoittaa työn nimen ja tekijän – siinä vaiheessa tekijä nousee seisomaan, jotta kaikki näkevät hänet. Sitten juontaja lukee kirjoitetun tarinan ääneen.

Näytettävän työn tekijän ei siis tarvitse itse pidellä työtään eikä kertoa tarinaa siinä tilanteessa.

Jotta juontajalla on kaikki tiedot, täytä Show and Tell -lomake.

Lataa lomake tästä docx-muodossa >>

Tai lataa lomake pdf-muodossa >>

Käytä Word-muotoa, jos pystyt, mutta voit halutessasi tulostaa pdf:n ja täyttää sen käsin. Kirjoita selkeästi. Ellei teksti mahdu kokonaan laatikkoon, jatka toiselle puolelle arkkia.

Kiinnitä tulostettu ja täytetty lomake hakaneulalla pitävästi työhösi. Toimita työsi siihen kiinnitettyine lomakkeineen järjestäjille lauantaina 14.3. Tilkkupäiville ilmoittautumisesi yhteydessä.

Show and Tell -osuus kuvataan Facebook Live -tapahtumaksi, eli sitä voi seurata, vaikkei olisi Tilkkurata-tapahtumassa mukana. Live-videon voi myös katsoa myöhemmin Tilkkuyhdistyksen Facebook-sivulta.

Ruokailu ja kahvit

Ruokailusta ja kahviosta vastaa Järvenpää-talon Fazer Food Services, ja sen tuotteet ja lounaat ovat tunnettuja maukkaudestaan. Lounaiden hinnat määräytyvät työvoimakustannusten mukaan, siksi sunnuntain lounas on kalliimpi kuin lauantain. Lounaat ja Tilkkujuhlan illallinen tarjoillaan toisen kerroksen lämpiössä.

Kahvio löytyy talon sisääntulokerroksesta. Huomaa: kahvio on avoinna vain osan päivää sekä lauantaina että sunnuntaina.

Järvenpää-talo on aivan junaradan vieressä. Järvenpään keskusta on heti radan toisella puolella ja sieltä löytyy lisää ruokapaikkoja ja kahviloita.

Lauantain vuosikokouskahvit on katettu ylälämpiöön ennen vuosikokousta. Ne on pitänyt tilata etukäteen, ilmoittautumisen yhteydessä.

Tilkkujuhla

Lauantai-iltana toisen kerroksen lämpiössä tarjoillaan loistava illallinen tilkkuystävien loistavassa seurassa. Illallisen jälkeen on tiedossa mukavaa ohjelmaa arpajaisineen lämpiön viereisessä Sibelius-salissa.

SoMe

Lisää tilkkupäiviin liittyviin SoMe-päivityksiisi aihetunnisteet #finnquilt ja #tilkkurata2020 ja lisää ne myös seurattavien tunnisteittesi joukkoon!

Lisää päivitykseesi tunniste @finnquiltofficial jos haluat Tilkkuyhdistyksen huomaavan päivityksesi Instagramissa.

Kiltatapaaminen

Sunnuntaiaamuna klo 9-10 kiltojen edustajat kokoontuvat Sibelius-saliin, missä yhdistyksen uusi hallitus esittäytyy ja tiedottaa tulevista tapahtumista ja edustajat saavat tavata toisiaan.

Yleisöpäivä

Tilkkuradan yleisöpäivä sunnuntaina on peruttu Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti (yli 500 osallistujaa).

Tilat ja esteettömyys

Järvenpää-taloon pääsee suoraan katutasolta ja hisseillä pääsee hyvin liikkumaan kahden kerroksen välillä.