Tilkkuradan näyttelyt

TILKKUTYÖNÄYTTELYT JÄRVENPÄÄ-TALOSSA JA LÄHIALUEELLA

Järvenpää-talossa on nähtävillä kokonaista yksitoista tilkkutyökokonaisuutta!

Rata

Tilkkuradan järjestelyissä mukana olevat killat ovat toteuttaneet Rata-teemaisia tilkkutöitä. Työt ovat kaikki kooltaan noin 30 cm x 42 cm (eli A3-paperiarkin kokoisia). Erilaisia ratoja on paljon… Saa nähdä, mitkä kaikki löytyvät näyttelystämme. Tule katsomaan!

Ylälämpiön ysärit

Järvenpää-talon ylälämpiön seinusta kaipasi pehmeyttä ja väriä. Siitä syntyi toinen haaste järjestäjille. Ylälämpiön ysärit -näyttelyn työt ovat kaikki kooltaan 90 cm x 90 cm, mutta aihe ja sen käsittely on ollut täysin vapaa. Jännittävää kokea seinusta sisustettuna!

Maaritin mysteerit

Vuoden 2019 Tilkkulehdissä julkaistiin Salaisuus-työ eli mysteeri. Tilkkusalongissa näet, kuinka erilaisia töitä samoilla kaavoilla voi syntyä.

Valittuja paloja

Ennennäkemättömiä, ISOJA ja pieniä tilkkutöitä löytyy eri puolelta taloa mitä yllättävimmistä paikoista.

Valokeilassa

Juhlavan Sibelius-salin näyttämölle sommitellaan kokonaisuus isoja ja näyttäviä tilkkutöitä, jotka loistavat aina katsomon takariveille asti.

World Wide Whispers

Sarja, jonka työt ovat saaneet inspiraation aina edellisen työn kuvasta ilman, että aiempia töitä on nähnyt. Kuvan tarina muuttuu ja kehittyy, kuten perinteisessä rikkinäinen puhelin -leikissä. Työn aiheena oli maisema. Osallistujia oli yhdeksän, joista kukin sai noin kuukauden aikaa ommella 45 cm x 60 cm -kokoinen työ. Lopuksi he lähettivät työstä ottamansa kuvan seuraavalle tekijälle inspiraatioksi. Pääsemme näkemään, millaisia upeita töitä suomalainen ryhmä sai aikaiseksi.

Kolkyt

Tilkkuyhdistyksen hallituksen jäsenet tarttuivat hanakasti tilkkuratalaisten heille antamaan haasteeseen. Yhdistyksen 30-vuotisen taipaleen kunniaksi näyttely on aiheeltaan kolmekymmentä (kolkyt). Työt ovat myös kooltaan 30 cm x 30 cm. Jännä nähdä, miten kukin käsittelee aihetta.

Rajat – Boundaries

Kansainvälinen European Quilt Association -näyttely. Tilkkuradalla on esillä eri maiden Rajat – Boundaries -teemaisten tilkkutöiden kokonaisuuksia, joissa jokaisessa on kahdeksan 35 cm x 50 cm kokoista työtä.

Tilkkua ylle!

Vuoden 2019 tilkkutyökilpailuun osallistuneet työt ovat kaikki esillä ala-aulan näyttelytilassa. Tervetuloa ihastumaan!

Vielä kaksi kokonaisuutta, jotka tuovat mukanaan kansainvälisen tilkkutuulahduksen, ja tietenkin mukana ovat myös kiltatunnukset!

Puolasta punaista ja valkoista

”Punaista ja valkoista”-teeman inspiroimia tilkkutöitä Puolasta – mielenkiintoinen kokonaisuus!

Terveisiä Skotlannista

Tarja Burlison tuo Skotlannista tullessaan sikäläisille tilkkuilijoille esitetyn Quiltfest 2020 Traditional Quilt Group -haasteen tuloksena syntyneiden töiden kokoelman. Mukana noin 30 pientä työtä.

Kiltatunnukset

Kiltatunnukset ovat esillä Tilkkusalongissa.

LÄHIALUEEN TILKKUTYÖNÄYTTELYT

Järvenpäässä ja Keravalla voit tutustua vielä kolmeen hienoon tilkkutyönäyttelyyn.

ILOA, Järvenpään TilkkuAinojen näyttely

Järvenpään Prisman Rantagalleriassa, Rantakatu 5

1.-22.3.2020

Vajaassa 10 minuutissa kävelet Järvenpää-talolta Prismakeskukseen tutustumaan TilkkuAinojen värikkääseen Iloa-näyttelyyn.

Kiltalaiset ovat koonneet näyttelyyn värikylläisimmät tilkkutyönsä. Esillä on monilla eri tilkkutekniikoilla toteutettuja peittoja, tyynyjä, kasseja, liinoja, pussukoita, patalappuja,… Monissa töissä on hyödynnetty itse muokattuja ja värjättyjä kankaita sekä kierrätyskankaita.

Näyttely on avoinna Tilkkuradan kumpanakin päivänä klo 7-23.

SIVURAIDE, Keravan tilkkukillan näyttely

Keravan kirjasto, Paasikiventie 12 ja Keravan Opiston käsityötila, Kauppakaari 11

1.-31.3.2020

Hyppää hetkeksi syrjään Järvenpäästä ja käy tutustumassa Keravan killan Sivuraide-näyttelyyn kahdessa eri tilassa. Nähtävillä on kattava katsaus, eri tekniikoin toteutettuja tilkkutöitä vuosien varrelta tähän päivään.

Keravan kirjaston näyttely on avoinna Tilkkuradan aikana lauantaina 14.3. klo 9-17.

Keravan Opiston käsityötilan näyttely on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10-15.

VALTAA JA LOISTOA, Neuliaisten tekstiilitulkintoja barokista

Järvenpään Taidetalo, Myllytie 13 A

3.-22.3.2020

Taidetalolla – noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Järvenpää-talosta – voit tutustua Luovan tilkkuilun ryhmä Neuliaisten tuottamaan Valtaa ja loistoa -näyttelyyn. He kertovat siitä seuraavasti:

”Valitessamme pari vuotta sitten näyttelyn teemaksi barokin hakeuduimme tietoisesti mukavuusalueen ulkopuolelle. Barokille on tunnusomaista mahtipontisuus, vallan korostaminen sekä dramaattisuus. Kun vuosia on värjännyt tai ruostuttanut puuvillakankaita, on vaikea siirtyä kultaan ja kimaltelevaan.”

Näyttelyssä on jokaiselta kolme teosta tai teossarjaa. Yhdessä on käytetty barokin hehkuvia värejä ja työstetty pintaa. Toisen työn teemana on ollut loistokkuus, ja kolmanteen työhön on pitänyt toteuttaa dynaamisuutta tai syvyysvaikutelmaa.

Näyttelyssä ovat mukana: Anja Broström (Espoo), Eija Jokitalo (Vantaa) , Merja Kainulainen (Pori), Pirjo Kekäläinen (Järvenpää), Aini Kuosmanen (Pieksämäki), Raija Manninen (Jyväskylä), Tuija Oravainen (Vantaa), Britta Passoja (Oulu), Alli Rinne (Lahti), Auli Saukkonen (Vantaa).

Tilkkuradan aikana näyttely on auki la 14.3. klo 11-18, tekijöitä lauantaina paikalla klo 15-18 ja sunnuntaina 15.3. klo 11-17, jolloin tekijöitä on paikalla koko ajan.