Tilkkuwaasa 2022

Tervetuloa TilkkuWaasaan 19.-20.3.2022

Vamia, Hansa-kampus, Ruutikellarintie 2, 65100 Vaasa

Tilkkupäivät 2022

Tilkkupäivät Vaasassa eli TilkkuWaasan järjestelyt etenevät kuumeisesti. Tapahtuman tietoja päivitetään näille sivuille sitä mukaa, kun järjestelyt etenevät. Tilkkulehdessä 4/2021 ja tällä sivustolla julkaistaan tarkempi ohjelma, ilmoittautumisohjeet ja -lomake.

Ohjelmassa on useita näyttelyitä ja alan myyjiä houkuttelevine tuotteineen, lauantain avajaisia ja vuosikokousta unohtamatta. Luentoja ja pajoja on tarjolla kumpanakin päivänä ja sunnuntai on yleisöpäivä. Lauantain iltajuhla järjestetään paviljonkiravintola Strampenilla, joka on tunnettu hyvästä ruuasta ja kauniista miljööstä.

Tapahtumapaikka

Vaasaan on helppo tulla junalla, kaukoliikenteen busseilla tai omalla autolla. TilkkuWaasa -tapahtuma järjestetään Vamian Hansa-kampuksella (kuvassa), jonka ympärillä on väljät pysäköintiauleet omalla autolla saapuville. Kampuksella on väljät tilat Tilkkuyhdistyksen väelle yhdessä tutustua useampaan näyttelyyn, tehdä ostoksia, osallistua kursseille sekä vuosikokoukseen.

Majoitus TilkkuWaasan aikana

Vaasan keskustan hotelleista on noin 2 km tapahtumapaikalle ja iltajuhlapaikkaan noin 1 km. Keskustan hotelleista on varattu kiintiöt TilkkuWaasa -kävijöille, tutustu mahdollisiin majoitusvaihtoehtoihin:

Hotellit Vaasa

Kauppiasaukio

TilkkuWaasaan odotetaan lukuisasti tilkkualan kauppiaita esittelemään kankaita, koneita, tarvikkeita, kirjoja ja kaikkea tarpeellista ja ihanaa tilkkuilijalle. Koko TilkkuWaasan B-aula varataan tilkkualan kauppiaita varten niin, että ostoksille pääsee liikkumaan sopivan väljästi. Kuvassa osa Kauppiasaukiosta.

Sinä kauppias, saat tiedot TilkkuWaasa -tapahtumaan osallistumisesta Tilkkuyhdistyksen Hyviä uutisia -uutiskirjeestä. Jos et ole vielä Hyviä uutisia-kauppiaskirjeen tilaaja, lähetä sähköpostia mari.kuhna(at)finnquilt.fi

Uusia ideoita pajoista

Pussukkapaja – vetäjä Lilian Torkko
Pajassa toteutetaan käytännöllinen vetoketjupussukka, kotona tehdään esivalmistelut ja leikataan/ommellaan pajassa pussukka valmiiksi. Kuva pussukkapajasta.

Vyötaskupaja – vetäjä Aino Tanninen
Valmistetaan persoonallinen ja käytännöllinen vyötasku tilkkuillen ja kirjoen. Inspiraation lähteenä ovat kansanomaiset taskut.

Farkkujen uusiokäyttö- paja – vetäjä Teija Ohvo
Vanhat farkut ovat loistavaa materiaalia erilaisiin ommeltaviin uusiotuotteisiin. Kun farkut eivät enää kelpaa alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, on ainakin osa kankaasta vielä täysin käyttökelpoista. Pajassa voit tehdä konkereettisen ekoteon, laita farkut kiertoon ja ompele valintasi mukaan hauska säilytin.

Yllämainittuihin pajoihin ilmoittaudutaan etukäteen, ilmoittautumisohjeet seuraavassa Tilkkulehdessä.

Pikapajat
Pikapajoihin voit pistäytyä tekemään kivoja nopeammin valmistuvia pikkutöitä. Pikapajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Näyttelyt ja luennot

Näyttelyt

TilkkuWaasaan on tulossa useita näyttelykokonaisuuksia, tapoihin on kuulunut täyttää rakennus tilkkutöillä! Kuvassa yksityiskohta Marja-Terttu Källströmin työstä.

Luennot

Lauantaina ja sunnuntaina saamme nauttia yhteensä viidestä mielenkiintoisesta luennosta. Näistäkin lisää hieman myöhemmin.

TilkkuWaasa-tapahtuman järjestävät Vaasan Tilkkupatteristo ja Quiltgruppen Lappvärk yhdessä Tilkkuyhdistyksen kanssa.