Tilkkuwaasa 2022

Tervetuloa TilkkuWaasaan 20.-21.8.2022

Tapahtuman osoite: Vamia, Hansa-kampus, Ruutikellarintie 2, 65100 Vaasa

Iltajuhla: Ravintola Central, Hovioikeudenpuistikko 21, 65100 Vaasa

Tilkkupäivät 2022

Tilkkupäivät Vaasassa eli TilkkuWaasa on siirretty pidettäväksi 20.-21.8.2022.

Pandemiatilanteen ollessa haastava, Tilkkuyhdistyksen hallitus päätti siirtää TilkkuWaasan pidettäväksi 20.-21.8.2022. Tapahtuman järjestelyt jatkuvat, päivitämme elokuun tapahtumatiedot tälle sivulle ja tuleviin Tilkkulehtiin.

Jos olet jo ilmoittautunut  maaliskuulle TilkkuWaasa -tapahtumaan, ilmoittautumisesi siirtyy automaattisesti elokuulle. Sinulle on lähetetty sähköpostitse toimintaohjeet mahdollisesta peruuttamisesta ja maksun palauttamisesta.

Ohjelmassa on useita näyttelyitä ja alan myyjiä houkuttelevine tuotteineen, lauantain avajaisia ja vuosikokousta unohtamatta. Luentoja ja pajoja on tarjolla kumpanakin päivänä ja sunnuntai on yleisöpäivä. Suunniteltu ohjelma saattaa hieman muuttua, tutustu nykyiseen suunniteltuun ohjelmaan:

TilkkuWaasan ohjelma

Tapahtumapaikka

Vaasaan on helppo tulla junalla, kaukoliikenteen busseilla tai omalla autolla. TilkkuWaasa -tapahtuma järjestetään Vamian Hansa-kampuksella (kuvassa), jonka ympärillä on väljät pysäköintiauleet omalla autolla saapuville. Kampuksella on väljät tilat Tilkkuyhdistyksen väelle yhdessä tutustua useampaan näyttelyyn, tehdä ostoksia, osallistua kursseille sekä vuosikokoukseen.

Majoitus TilkkuWaasan aikana

Vaasan keskustan hotelleista on noin 2 km tapahtumapaikalle ja iltajuhlapaikkaan muutama sata metriä. Keskustan hotelleista on varattu kiintiöt TilkkuWaasa -kävijöille, tutustu mahdollisiin majoitusvaihtoehtoihin:

Hotellit Vaasa

Kauppiasaukio

TilkkuWaasaan odotetaan lukuisasti tilkkualan kauppiaita esittelemään kankaita, koneita, tarvikkeita, kirjoja ja kaikkea tarpeellista ja ihanaa tilkkuilijalle. Koko TilkkuWaasan B-aula varataan tilkkualan kauppiaita varten niin, että ostoksille pääsee liikkumaan sopivan väljästi. Kuvassa osa Kauppiasaukiosta.

Sinä kauppias, saat tiedot TilkkuWaasa -tapahtumaan osallistumisesta Tilkkuyhdistyksen Hyviä uutisia -uutiskirjeestä. Jos et ole vielä Hyviä uutisia-kauppiaskirjeen tilaaja, lähetä sähköpostia mari.kuhna(at)finnquilt.fi

Lisätietoa kauppiaspaikoista sähköpostitse tilkkuwaasa2022(at)gmail.com.

Uusia ideoita pajoista

Pussukkapaja – vetäjä Lilian Torkko
Pajassa toteutetaan käytännöllinen vetoketjupussukka, kotona tehdään esivalmistelut ja leikataan/ommellaan pajassa pussukka valmiiksi. Kuva pussukkapajasta.

Vyötaskupaja – vetäjä Aino Tanninen
Valmistetaan persoonallinen ja käytännöllinen vyötasku tilkkuillen ja kirjoen. Inspiraation lähteenä ovat kansanomaiset taskut.

Farkkujen uusiokäyttö- paja – vetäjä Teija Ohvo
Vanhat farkut ovat loistavaa materiaalia erilaisiin ommeltaviin uusiotuotteisiin. Kun farkut eivät enää kelpaa alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, on ainakin osa kankaasta vielä täysin käyttökelpoista. Pajassa voit tehdä konkereettisen ekoteon, laita farkut kiertoon ja ompele valintasi mukaan hauska säilytin.

Yllämainittuihin pajoihin ilmoittaudutaan etukäteen, ilmoittautumisohjeet Tilkkulehdessä 4/2021 ja TilkkuWaasan pajat -sivulla.

Pikapajat
Pikapajoihin voit pistäytyä tekemään kivoja nopeammin valmistuvia pikkutöitä. Pikapajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

TilkkuWaasan pajat

Näyttelyt ja luennot

Näyttelyt

TilkkuWaasaan on tulossa useita näyttelykokonaisuuksia, tapoihin on kuulunut täyttää rakennus tilkkutöillä! Kuvassa yksityiskohta Marja-Terttu Källströmin työstä.

Luennot

Lauantaina ja sunnuntaina saamme nauttia yhteensä viidestä mielenkiintoisesta luennosta.

TilkkuWaasan luennot

TilkkuWaasa-tapahtuman järjestävät Vaasan Tilkkupatteristo ja Quiltgruppen Lappvärk yhdessä Tilkkuyhdistyksen kanssa.