TILKKUWAASAN PAJAT

PAJAT TILKKUPÄIVILLÄ 2022

Uusia ideoita pajoista!

TilkkuWaasassa oli seuraavanlaisia pajoja tutustuttuvana:

Tervetuloa piipahtamaan TilkkuWaasan pikapajoihin, joihin voit pistäytyä ilman ennakkovalmistautumista. Kumpanakin tapahtumapäivänä voit osallistua neljään eri pikapajaan. Tällä sinulla näet esittelyn, mitä kivaa voit pikapajoissa tehdä!

Voit ilmoittautua etukäteen myös noin 2 tuntia kestäviin pajoihin, joihin ilmoittaudut TilkkuWaasaan ilmoittautumisen yhteydessä. Etukäteisilmoittautumisen vaativat pajat täytettiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen TilkkuWaasaan

PIKAPAJAT 11:00 – 14:00

PIkapajoihin voit poiketa oman TilkkuWaasa-aikataulusi mukaan klo 11:00 – 14:00 sekä lauantaina että sunnuntaina. Pikapajoista veloitetaan tarvikemaksu 5€. Varaa mukaan käteistä rahaa pajamaksuja varten.

AVAIMENPERÄ – KUKKANEN

Kukkasen mallinen avaimenperä, joka toimii muutenkin koristeena. Valmistuksessa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja.

HIIRI – SORMINEULATYYNY

Soma hiirenmuotoinen neulatyyny, jonka voit pujottaa kätevästi sormeesi.

NEULAVIHKO

Käytännöllinen ja kaunis säilytin neuloille.

NAPSUKUKKARO – Lauantaina 11:00 – 14:00

Käsin ommeltava, helppo ja hauska kolmiulotteinen kukkaro.

VÄLINEPAJA – Sunnuntaina 11:00 – 14:00

Tutustu tilkkutöiden tekemisessä tarpeellisiin ja hyödyllisiin tarvikkeisiin.

Ennakkoilmoittaumista vaativat pidempikestoiset pajat

Tervetuloa pajoihin oppimaan uutta, hiomaan tekniikoita ja saamaan inspiraatiota. Noin 2 tuntia kestäviin pajoihin ilmoittauduttiin TilkkuWaasaan ilmoittautumisen yhteydessä.

FARKKUJEN UUSIOKÄYTTÖ -PAJA – Ilmoittautuminen on päättynyt

Sunnuntaina 12:00 – 14:00

Ohjaaja Teija Ohvo

Vanhat farkut ovat loistavaa materiaalia erilaisiin ommeltaviin uusiotuotteisiin. Kun farkut eivät enää kelpaa alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, on ainakin osa kankaasta vielä täysin käyttökelpoista. Pajassa voit tehdä konkreettisen ekoteon, laita farkut kiertoon ja ompele valintasi mukaan hauska säilytin. Saat etukäteen valmistautumisohjeen pajaan 8.8. jälkeen. Käytössäsi on ompelukone, voit käyttää myös omaa konettasi. Pajamaksu 10 eur. Hinta sisältää kaavat ja ohjeet.

VYÖTASKUPAJA – Paja on täynnä.

Lauantaina 12:00 – 14:00

Ohjaaja Aino Tanninen

Kansanomaiset taskut inspiraation lähteenä valmistetaan persoonallinen ja käytännöllinen vyötasku tilkkuillen ja kirjoen. Kuvan taskussa on käytetty Arkaaista kirjontaa.
Ilmoittautuneille lähetetään tarvikeluettelo sekä kaavat ja ohjeet taskukankaiden leikkuuta varten. Pajassa saat opastuksen yksinkertaisiin kirjontamalleihin sekä taskun valmistamiseen. Käytössäsi on ompelukone, mutta halutessasi voit ottaa oman koneen mukaan. Pajamaksu 10 eur. Hinta sisältää kaavat ja ohjeet. – Etukäteismateriaali on lähetetty ilmoittautuneille osallistujille sähköpostitse! Tarkista myös roskapostikansio, jos et löydä sähköpostia.

PUSSUKKAPAJA LA – Lauantain pussukkapaja on täynnä.

Lauantaina 9:30 – 11:30

PUSSUKKAPAJA SU – Sunnuntain pussukkapaja on täynnä.

Sunnuntaina 9:00 – 11:00

Ohjaaja Lilian Torkko

Kummankin pussukkapajan sisältö on sama. Sunnuntain pajan täytyttyä jo, pidetään toinen paja lauantaina.

Pajassa valmistetaan käytännöllinen vetoketjupussukka mitoilla: korkeus 20 cm ja leveys 24 cm. Osallistujille lähetetään etukäteen sähköpostitse tarvikeluettelo ja ensimmäisen työvaiheen ohje, tehdään siis esivalmistelut kotona. Pajassa on ompelukoneet kaikille, voi tuoda myös oman koneen. Pajan kesto 2 h ja hinta 10 eur, mikä sisältää ohjauksen + kaava/ohjepaketin. – Etukäteismateriaali on lähetetty ilmoittautuneille osallistujille sähköpostitse 18.7.! Tarkista myös roskapostikansio, jos et löydä sähköpostia. Jos et löydä etukäteismateriaalia roskapostistakaan, ole yhteydessä lappeklipp (att) hotmail.com sähköpostiin.

TAKAISIN TILKKUWAASA-SIVULLE