TilkkuTahko 2023

Kiitos TilkkuTahko 25. – 26.3.2023!

Tilkkupäivät 2023

Tilkkupäivät ovat Tilkkuyhdistyksen kauden päätapahtuma, jossa on nähtävänä ja koettavana monipuoliset tilkkutyönäyttelyt, luentoja, kursseja, alan tarvikekauppiaita sekä vuosikokous. Samassa paketissa paljon nähtävää ja koettava yhdessä muiden tilkkuihmisten kanssa sekä  yhteisten yhdistysasioiden hoitamista!

2023 tilkkupäivät eli TilkkuTahko pidettiin Nilsiän Tahkolla 25. – 26.3.2023!

Tapahtumapaikka: Break Sokos Hotel Tahko, Sääskiniementie 560, 73310 Tahkovuori
Tilkkujuhla illalla: Break Sokos Hotel Tahko, Hillside -ravintola

TilkkuTahkon ohjelmassa oli näyttelyitä, luentoja ja alan myyjiä houkuttelevine tuotteineen, lauantain avajaisia ja vuosikokousta unohtamatta. Ohjelma ja tapahtumaan ilmoittautuminen on julkaistu Tilkkulehdessä 4/2022 ja tällä sivulla.

TilkkuTahkon ohjelman löydät tästä!

Tapahtumapaikka

TilkkuTahkoon pääset henkilöauton lisäksi myös julkisilla liikennevälineillä. Tullessasi junalla tai linja-autolla Kuopioon tai Siilinjärvelle, voit  jatkaa matkaa Kuopion Seudun Joukkoliikenteen Vilkku- bussilla nro 61 (aikataulu linkissä). Tahkon Ski-bussilla pääsee Nilsiästä Tahkolle ilmaiseksi, talven aikataulut on päivitetty tähän linkkiin.

Lisätietoja Tahkon sijainnista ja kulkuyhteyksistä löydät Tahkon info-sivuilta tästä linkistä. 

Majoitus TilkkuTahkon aikana

Tapahtumapaikalta Break Sokos Hotel Tahkolta on varattu TilkkuTahkon osallistujille huonekiintiöt hintaan Standard-huone 132€/1hh/vrk ja 152 €/2hh/vrk. Varaukset www.sokoshotels.fi varauskoodilla BFINNQUILT23 . Kiintiöhinta on voimassa saatavuuden mukaisesti 10.2.2023 saakka. Huonetta varatessa kannattaa tarkistaa hinta myös omalla etu- tai eläkeläiskortilla. Hotelli Break Sokos Hotel Tahkon sivuilta lisää tietoja hotellista.

Tahko Apartments tarjoaa huoneistomajoitusta Tahkon keskustasta läheltä tapahtumapaikkaa. Tahko Apartments antaa -10% alennuksen heiltä suoraan tehdyistä majoitusvarauksista. Lisätietoja heidän verkkosivuiltaan https://tahkoapartments.fi/ tai puhelimitse 040 707 5761 tai sähköpostitse info(at)tahkoapartments.fi .

Holiday Club Tahko Spa -hotelli sijaitsee 400 metrin etäisyydellä tapahtumapaikasta. Hotellissa on eri kokoisia huoneistoja, jotka sopivat vaikka seurueille. Hotellin tiedot löydät majoituksen sivuilta.

Lisää majoitusvaihtoehtoja löydät Tahkon sivuilta.  Esimerkiksi UkkoTahkon -huoneista löydät vaihtoehdon perinteiselle hotellille. Erilaisia loma-asuntojen majoitusvaihtoehtoja löytyy runsaasti sekä Tahkon keskustasta että vähän etäämmältä.

Huom! Tahkon alueella on monipuolisesti majoitusvaihtoehtoja, mutta varausten kanssa kannattaa olla liikkeellä ajoissa.

Uusia ideoita kursseista ja verstaista

Kurssit ja verstaat

TilkkuTahkolla järjestetään kolme kiinnostavaa kurssia, joissa opit uuden tekniikan! Kurssipaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten käy ilmoittautumassa pikaisesti. Jos olet jo ilmoittautunut TilkkuTahkolle, mutta kurssi-ilmoittauminen jäi, ei hätää! Laita sähköpostia Tarjalle tarjatilkku (at) gmail.com ja täydennä ilmoittautumistasi.

Verstaisiin voit poiketa oman aikataulusi mukaan tapahtuman aikana.

Kuvassa oikealla Aino Sahin Kawandi -tilkkutyö.

TilkkuTahkon kurssit ja verstaat!

Kankaat – tarvikkeet – välineet

Kauppiaat ja esittelijät

TilkkuTahkolle on tulossa tilkkualan kauppiaita esittelemään kankaita, koneita, tarvikkeita ja kaikkea tarpeellista ja ihanaa tilkkuilijalle. Katso tarkemmin kauppiaiden tiedot tästä linkistä!

Kauppiasalueen varauksista ja järjestelyistä vastaa TilkkuTahkon kauppiasvastaava Kaija Vestenius, vesteniusk (at) hotmail.com .

Sinä kauppias, sait tietoja TilkkuTahko -tapahtumaan osallistumisesta Tilkkuyhdistyksen Hyviä uutisia -uutiskirjeestä. Jos et ole vielä Hyviä uutisia-kauppiaskirjeen tilaaja, lähetä sähköpostia mari.kuhna(at)finnquilt.fi, niin saat oman info-kirjeesi.

TilkkuTahkon kauppiaat!

Näyttelyt ja luennot

Näyttelyt

TilkkuTahkolle on tulossa esille ”Kosketus” -kilpailun 37 tilkkutyötä. Viisi järjestävää kiltaa tekevät tietysti myös omat näyttelynsä. Näyttelyt ovat esillä TilkkuTahkolla, Break Sokos Hotel Tahkolla (os. Sääskiniementie 560, Tahkovuori) ja Nilsiän keskustassa entisellä virastotalolla (os. Nilsiäntie 78, Nilsiä). Katso tarkemmat tiedot näyttelyiden omalta sivulta.

Kuvassa yksityiskohta Nilsiän killan näyttelyyn tulevasta työstä.

TilkkuTahkon näyttelyt!

Luennot

TilkkuTahkolla esiintyvät asiantuntevat ja monipuoliset luennoitsijat, joiden luentojen aiheet koskettavat tilkkutöitä kukin eri kantilta. Mikä upea luentokokonaisuus, käy katsomassa luentojen ajat ja kuvaukset tarkemmin luentojen sivulta. 

TilkkuTahkon luennot!

Muuta nähtävää samalla matkalla

Aktiviteetit ja nähtävyydet Tahkon alueella

Tilkkupäivien matkan yhteydessä voit tutustua myös Tahkon muihin aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin. Talviurheilukausi on tapahtuman aikana hyvässä vauhdissa, joten voit pakata mukaan vaikka sukset tai muut lumeen sopivat välineet.

Tahkolle voit lähteä vaikka koko perheen voimin. Nauttiessasi TilkkuTahkon annista ja osallistuessasi Tilkkuyhdistyksen vuosikokoukseen voi muu perhe viettää aikaa Tahkon alueen aktiviteeteissa.

TilkkuTahkon järjestelyistä vastaavat Joensuun kilta, Kuopion kilta, Nilsiän kilta Tilkun tahkoojat, Siilinjärven kilta Villitikki sekä Suonenjoen kilta Mansikkamimmit.