TILKKUTAHKON KURSSIT JA VERSTAAT

KURSSIT JA VERSTAAT TILKKUPÄIVILLÄ 2023

Uusia ideoita kursseista ja verstaista!

Tervetuloa TilkkuTahkon kursseille ja verstaisiin, joiden sisällön näet tällä sivulla! Kurssit ja verstaat ovat Tilkkuyhdistyksen jäsenille. Jos et vielä ole jäsen, pääset liittymään Tilkkuyhdistykseen helposti liittymissivun kautta.

Ilmoittautuminen TilkkuTahkolle

Kurssit

Tervetuloa kursseille oppimaan uutta, hiomaan tekniikoita ja saamaan inspiraatiota. Ilmoittaudu näille kursseille samalla, kun ilmoittaudut TilkkuTahkolle. Paikkoja on rajoitetusti ja paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ehdit ilmoittautua jo TilkkuTahkolle, mutta kurssille ilmoittautuminen jäi, ei hätää. Ole yhteydessä Tarja Huttuseen, tarjatilkku (at) gmail.com , niin voit lisätä ilmoittautumiseesi myös toivomasi kurssin, mikäli kurssilla on vielä tilaa.

HELPPOA SUUNNITTELUA TEKNOLOGIAA HYÖDYNTÄEN  – Vuokko Isaksson

Lauantaina 10.30-14.00  Kurssilla on vielä tilaa, varmista paikkasi ilmoittumalla!

Näin voit hyödyntää kamerallista kännykkää ja läppäriä, kun mietit, mistä uusia ideoita tilkkuiluun. Työpajassa hyödynnetään kännykässäsi olevia valokuvia muokkaamalla niitä läppärissä helpoilla kuvankäsittelyohjelmilla. Ennakko-osaamista ei tarvita. Tarvitset vain kamerallisen kännykän ja läppärin ja luova flow-kokemus vie mennessään. Ennakkoon voit valmistautua valitsemalla kännykästäsi mieleisiä kuvia tai ottamalla lähikuvia (ei esittäviä) kodistasi, luonnosta, rakennetusta ympäristöstä ja ihmisen jättämistä jäljistä ympäristöön siirtämällä ne läppäriin. Kuvia voi olla paljon, vaikka et kaikkia käyttäisikään. Kurssin hinta on 15 eur.

TIKKAUSAAKKOSET – Hannele Wakkari

Sunnuntaina 8.30-12.30  Kurssi on täyttymässä, varmista paikkasi ilmoittumalla!

Kurssilla opit tikkausaakkoset e, l, c, o ja s, joiden avulla kaikki tikkauskuviot muodostuvat, joko yksittäisinä kirjaimina tai kirjainyhdistelminä. Opit myös erilaisia merkintätapoja, jotka helpottavat tikkaamisen toteuttamista kankaalle. Näytän lopuksi vielä yksinkertaisen kangasrasian, jonka voit valmistaa vapaan tikkauksen harjoituksestasi helposti ja nopeasti. Kurssille voi tuoda oman ompelukoneen, mutta lainakoneitakin on saatavilla. Kurssin hinta on 20 eur.

KAWANDI-TILKKUTYÖT – Aino Sahi

Sunnuntaina 12.30-14.30  Kurssilla on vielä tilaa, varmista paikkasi ilmoittumalla!

Tutustutaan Intian afrikkalaisen Siddi-heimon tilkkutöihin. Kawandi tehdään perinteisesti perheen vanhoista vaatteista leikatuista paloista ja siihen tallentuukin hienolla tavalla perheen historiaa. Kawandia käytetään useimmiten peittona. Tehdään pieni kokeilu Kawandi-tilkkutyöstä käsin tikkaamalla. Osallistujille lähetetään tiedote tarvikkeista ja materiaaleista sähköpostitse hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Kurssin hinta on 10 eur.

VERSTAAT 

Verstaisiin pääset osallistumaan lauantaina klo 11.00-15.00 sekä sunnuntaina 10.00-14.00.

KUOPION KILLAN TAHKO-VERSTAS

Verstaassa ommellaan käsin Tahkoja eli pieniä vetoketjullisia säilyttimiä. Valmistukseen tarvittavat materiaalit ja tarvikkeet löytyvät paikan päältä. Tahko-tarvikepakkauksia ohjeineen on myös myynnissä.

JOENSUUN KILLAN MAKRAMEEVERSTAS

Verstaassa voit valmistaa pienen makrameetyön. Tarvittavat materiaalit löytyvät paikan päältä. Voit myös ostaa tarvikepakkauksen ja solmia työn kotona.

TAKAISIN TILKKUTAHKO-SIVULLE