Mitä mukanani kannan - Neuliaisten tekstiililtyönäyttely

28marrasKoko päivä15jouluMitä mukanani kannan - Neuliaisten tekstiililtyönäyttely

Tapahtuman lisätiedot

Mitä mukanani kannan on Suomi 100 -teemaan liittyvä tekstiilitaiteen näyttely, joka pidetään Oulu 10-palvelupisteessä Torikatu 10:ssä 28.11.-15.12.2017.  Näyttely on avoinna ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-16 (paitsi 6.12.).

Näyttelyn nimi ”Mitä mukanani kannan” viittaa kaikkeen siihen, mikä Suomesta ja menneiden vuosikymmenten kokemuksista kulkee mukana tekijöiden mielessä. Töiden aiheet liittyvät mm. suvun tai omaan historiaan, yhteiskunnan murrokseen, kokemukseen asumisesta rajan läheisyydessä, maaseudun ja kaupungin kohtaamiseen sekä luontosuhteeseen.

Työt ovat pääosin ommeltuja, mutta niissä yhdistellään omaperäisesti erilaisia tekstiilitekniikoita sekä kuvataiteen ilmaisukeinoja. Tavoitteena on tuoda esiin näyttelyn teemoja suurta yleisöä kiinnostavalla ja koskettavalla tavalla. Tekijät ovat kokeneita harrastajia, joista useat ovat pitäneet myös yksityisnäyttelyitä. Osa jäsenistä on saavuttanut menestystä niin kotimaisissa kuin ulkomaisissa kilpailuissa. Neuliaisten töitä on ollut esillä myös ulkomailla, viimeksi vuonna 2016 Taiwanissa. Jäsenet ovat kotoisin eri puolilta maata Oulusta aina Kirkkonummelle. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti. Sen toiminnan painopiste on kouluttautumisessa ja yhteisten näyttelyiden järjestämisessä.

Ajankohta

28.11.2017 - 15.12.2017 (Koko päivä)(GMT+00:00)

Sijainti

Oulu 10 palvelupiste

Torikatu 10, Oulu

Other Events