KILPAILUKUTSU

KILPAILUKUTSU

Koska The Festival of Quilts -tapahtuma peruttiin, tapahtumasta vastaava organisaatio on järjestänyt virtuaalisen tilkkutyökilpailun. Mikä parasta, jokainen osallistuja on heti voittaja! Jokainen kilpailuun ehdotettu työ pääsee nimittäin The Festival of Quilts -verkkosivuston kuvagalleriaan.

Osallistua voi 3. heinäkuuta 2020 asti, joten nyt vain liikettä pyöröleikkureihin!

OSALLISTUMISOHJEITA

Kilpailun säännöt, osallistumisohjeet ja -lomakkeet löytyvät englanninkielisinä The Festival of Quilts -tapahtuman verkkosivustolta.

Kilpailun yleiskuvaus: https://www.thefestivalofquilts.co.uk/virtual-quilt-competition/

Kilpailusarjat: https://www.thefestivalofquilts.co.uk/competition-categories-prizes/

Kilpailusäännöt: https://www.thefestivalofquilts.co.uk/rules-for-entering/

Osallistumislomake: https://www.thefestivalofquilts.co.uk/enter-the-competition/

Tähän on nostettu muutamia kilpailuun liittyviä tietoja suomeksi. Tutustuthan myös varsinaisiin sääntöihin huolellisesti!

  • Kilpailuun osallistutaan täyttämällä lomake ja lähettämällä tilkkutyöstä vähintään neljä kuvaa.
  • Kilpailusarjoja on 12, joista jokaisen pääpalkinto on 500 puntaa.
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä on 3.7.2020.
  • Osallistumismaksu on 16 puntaa per ehdolle ilmoitettu tilkkutyö.
  • Tilkkutyön pitää olla vähintään metrin levyinen tai korkuinen ja se saa olla enintään kolme metriä leveä ja korkea. (Mittavaatimukset eivät koske miniatyyrisarjaan, luovan tilkkutyön sarjaan tai nuorten sarjaan ilmoitettuja töitä.)

Kilpailusarjat

Art Quilts – Taidetilkkutyöt, sponsorina Aurifil

Osallistu tilkkutyöllä, joka antaa voimakkaan visuaalisen vaikutelman ja joka on tarkoitettu esitettäväksi teoksena. Työssä käytettyjen materiaalien ja ompeleiden on välitettävä katsojalle idea ja tunne. Työn pitää olla teknisesti erittäin laadukkaasti toteutettu.

Young Quilter/Embroiderer – Nuoret tilkkuilijat / kirjojat, sponsorina Brother

Nuorten kilpailusarjassa on kolme luokkaa eri ikäryhmille:

a) 5 – 9-v,
b) 10 – 13 v,
c) 14-18 v.

Jokaisessa luokassa pääpalkinto on 150 puntaa.

Nuorten sarjan töiden on edustettava teemaa ”Käytä uudelleen, vähennä, kierrätä, ajattele uusiksi”. Nuorten kilpailutöille ei ole kokorajoitusta. Niissä voi käyttää mitä tahansa tekniikkaa. Kaikkia taitotasoja edustavat työt ovat tervetulleita ehdokkaita – luovuus on tärkein arvostelukriteeri. Vanhempi tai huoltaja ilmoittaa alaikäisen osallistujan kilpailuun ja hoitaa myös kilpailuun liittyvän viestien vaihdon.

Contemporary Quilts – Nykyaikaiset tilkkutyöt, sponsorina Janome

Nykyaikaisten sarjaan ehdotettavat tilkkutyöt voivat perustua perinteisiin malleihin, ne on voitu toteuttaa tilkuista tai kokonaisesta kankaasta, ja niissä voi käyttää applikointia. Perinteistä mallia pitää kuitenkin tulkita oman näköisesti. Voit myös toteuttaa kilpailutyön ei-perinteisistä kankaista tai voit painaa tai värjätä kankaasi, koristella kankaat tai toteuttaa työhön epätavallisia rakenteita. Voit ommella tilkkutyön käsin, koneella tai näitä tapoja yhdistelemällä. Värien käytön varmuus on tärkeä arviointikriteeri.

Novice Quilts – Aloittelevat harrastajat, sponsorina CottonPatch

Tähän kilpailusarjaan voi osallistua, jos on harrastanut tilkkutöitä alle kolme vuotta. Kilpailutyöt on pitänyt valmistaa viimeisen kahden vuoden aikana eivätkä ne ole saaneet olla esillä missään tapahtumassa, näyttelyssä tai galleriassa. Osallistujilla ei saa olla virallista tekstiilialan tai muun tilkkuharrastukseen liittyvän aiheen koulutusta.

Traditional Quilts – Perinteiset tilkkutyöt, sponsorina Grace Company

Kilpailusarjaan osallistuvat työt pitää toteuttaa perinteisin mallein tai blokein. Tilkkutyö on voitu toteuttaa tilkuista tai kokonaisesta kankaasta, ja niissä voi käyttää applikointia. Voit ommella tilkkutyön käsin, koneella tai näitä tapoja yhdistelemällä. Työn voi tikata käsin tai koneella tai käsin ja koneella.

Modern Quilts – Modernit tilkkutyöt, sponsorina Pfaff

Tilkkutyöt ovat pelkistettyjä ja modernin puhdaslinjaisia ja visuaalisesti vaikuttavia. Näissä tilkkutöissä on usein epäsymmetriset elementit, improvisoimalla toteutettua tilkkupintaa, uudella tavalla tulkittuja perinteisiä blokkimalleja, tai niissä ei ehkä ole lainkaan näkyvää blokkirakennetta. Töissä on usein tyhjää tilaa ja avaruudellista tuntua. Tilkkutyöt voi tikata koneella tai käsin.

Group Quilts – Ryhmätyönä toteutetut tilkkutyöt, sponsorina Bombay Stores Fabrics

Kilpailutyötä on ollut tekemässä useampi kuin kaksi tilkkuilijaa. Huom, kolmiulotteiset työt ilmoitetaan Quilt Creations -sarjaan.

Two Person Quilts – Parityönä toteutetut tilkkutyöt, sponsorina The Craft Cotton Company

Kilpailusarjaan ilmoitettavalla tilkkutyöllä on kaksi tekijää, jotka voivat käyttää mitä tahansa tilkkutyö- ja tikkaustekniikkaa (käsin, kotiompelukoneella, longarm-koneella). Osallistujien on ilmoitettava, onko tilkkutyö yhteistyö vai onko tilkkutyö ammattilaisen longarm-tikkaama. Longarm-tikkaaja voi olla tilkkutyön toteuttajan pari useammassa tähän sarjaan ilmoitettavassa työssä.

Pictorial Quilts – Esittävät tilkkutyöt, sponsorina Juki

Kilpailutyöhön on toteutettu kuva: maisema, ihmisiä, elämiä, kukkia, … niin, että kuva on tilkkutyön keskeisessä roolissa.

Miniature Quilts – Miniatyyrit, sponsorina Baby Lock

Miniatyyrisarjaan ilmoitettavan tilkkutyön maksimikoko on 30 cm pisimmältä reunalta mitattuna. Työssä saa käyttää mitä tahansa tekniikkaa tai niiden yhdistelmää. Valmiista työstä otetussa kuvassa ei saa olla mukana mittanauhaa tai muuta sen mittasuhteita kuvaavaa elementtiä. Kuvassa miniatyyrityön pitäisi näyttää siltä kuin se olisi täysimittainen seinätekstiili.

Quilt Creations – Tilkkutyöteos, sponsorina Empress Mills

Tähän sarjaan ilmoitetaan vaatekappaleet, taidepukineet ja kolmiulotteiset tilkkutyöt. Kolmiulotteisilla töillä (joihin ei lueta kaksipuoleisia tilkkutöitä) on oltava pituus, leveys ja syvyys. Tähän sarjaan ilmoitettavan työn saa olla toteuttanut yksi tekijä tai ryhmä tekijöitä.

The Quilters’ Guild Challenge – Tilkkukiltahaaste, sponsorina Bernina

Tilkkutyöt ilmentävät vuoden 2020 teemaa ”The Threads that Bind” – ”Yhdistävät langat”. Teemaa voi tulkita kirjaimellisesti, vertauskuvallisesti, runollisesti – niin laajasti kuin tekijä haluaa. HUOM! Tähän kilpailusarjaan saavat osallistua European Quilt Associationiin kuuluvien tilkkuyhdistysten jäsenet. (Voit siis osallistua tilkkutyölläsi tähän sarjaan vain, jos olet Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsen.)

Handi Quilter Best in Competition Award – Kilpailun pääpalkinto, sponsorina Handi Quilter

Kilpailutuomarit valitsevat kilpailuun osallistuneista töistä yhden tilkkutyön, joka voittaa 1500 punnan pääpalkinnon.

KIINNOSTUITKO?

Tilkkukiltahaastesarjaa lukuunottamatta voit osallistua kilpailuun, vaikket olisikaan Tilkkuyhdistyksen jäsen. Toisaalta voit kätevästi liittyä jäseneksi verkkosivullamme!

Liity jäseneksi