TILKKUYHDISTYKSEN UUSI LOGO

TILKKUYHDISTYKSEN UUSI ILME

Uusi logo ja siihen liittyvä väri-ilme sopivat esiteltäviksi nyt, kun yhdistyksen 30-vuotisjuhlavuosi on alkamassa. Uudistuminen on yksi osoitus siitä, että pysymme mukana niin käsityömaailman kuin tilkkutyöharrastuksenkin jatkuvassa muutoksessa ja entistä kansainvälisemmässä toiminnassa.

Ensimmäistä, Liisa Teittisen piirtämää logoa – jossa näkyi hirsimökkikuvio Suomen kartalla – käytettiin aina vuoteen 2016 asti. Silloin kävi selväksi, ettei logo enää toimisi sosiaalisen median kanavissa. Monine yksityiskohtineen se ei aina pysynyt luettavana edes verkkosivustolla.

Maija Uusitalo oli kehittänyt FQ-symbolin yhdistyksen nimikkokankaan kuvioksi, ja hallitus päätyi käyttämään sitä logona. Ennen pitkää huomattiin, että logo-ohjeistus olisi hyödyllinen, ja mustan symbolin lisäksi toivottiin käyttöön värillisiä vaihtoehtoja.

FQ-symbolin väritys ja ohjeistus tilattiin keväällä 2019 Tiina Viitasaarelta, joka inspiroitui tilkkumaailmastamme ja ehdotti meille kokonaan uutta logoa. Hallitus ihastui ehdotukseen yksimielisesti ja päätti toteuttaa mittavamman muutoksen.

Mitä uusi FQ-logo ilmentää?

F-kirjain edustaa Suomea ja Q-kirjain tilkkutyötä. Q-kirjaimen eri väriset osat symboloivat ajatusten ja ideoiden yhdistymistä, yhdistystä, verkostoa ja joukkovoimaa. Ympyrämäinen muoto sopii edustamaan kansainvälistä toimintaa.

F ja Q yhdessä edustavat tilkkutöiden värikästä maailmaa. Värityksessä on liikkeen tuntu, joka kuvaa sitä, että haastamme jatkuvasti itseämme kehittymään muuttuvan maailman mukana.

Logon värit ovat samalla yhdistyksen uudet tunnusvärit, jotka luovat mielikuvan innostavasta ja jäseniään luovuudessa tukevasta yhdistyksestä.

Mitä uusi logo tuo mukanaan?

Entinen FQ-symboli säilyy yhdistyksen nimikkokankaan kuvioissa, ja uusi logo tulee näkyviin yhdistyksen uusiin nimikkotuotteisiin. Tulossa on esimerkiksi musta, värikkäällä logolla somistettu t-paita. Voit tunnustaa väriä käyttämällä Finnquilt-t-paitaa ja kenties houkutella uusia jäseniä liittymään yhdistykseen!

Luovuus ja vapaus luoda oman näköisiä tilkkutöitä on Tilkkuyhdistysten jäsenten intohimo. Uusi ilme voi tuoda uutta innostusta, ja uudet jäsenet voivat löytää yhdistyksen, joka viestii ihanan värikkäästä tilkkumaailmasta.