OMPELE KALANRUOTOKUVIOTA TILKUISTA

NÄIN OMPELET TILKUISTA KALANRUOTOKUVIOTA

Kalanruotokuvio on hauska ja helppo ommella tilkuista. Voit käyttää siihen myös pieniä resurssipaloja. Palojen kokoa suurentamalla saat isompia tilkkupintoja, joista voit ommella vaikka kokonaisen peiton.

Tarvitset:

Valmiiksi leikattuja tilkkuja, tässä koko oli 4 cm x 10 cm (tai noin 1,5” x 4”).
Parhaan lopputuloksen saat, kun palat ovat keskenään saman kokoisia.

1. Aloita kalanruotokuvio. Aseta kahden palan lyhyet päät toistensa pitkien reunojen suuntaisesti, oikea oikeaa vasten kuten kuvassa. Ompele toisen palan lyhyeen päähän sauma. Käännä oikein päin.

2. Aseta seuraava pala aiempien päälle, oikea oikeaa vasten kuten kuvassa. Sauma tulee nyt pitkään reunaan.

3. Aseta seuraava pala kuvan mukaisesti tekeytymässä olevan kalanruotokuvion toiselle reunalle ja ompele sauma. Jatka näin, kunnes koossa on tarvittavan pitkä kalanruotokuvioinen pala.

Huomaa, että kalanruodosta leikkautuu tasoitusvaiheessa pintaa kummastakin päästä – siis jos tavoitteenasi on suorakaiteen muotoinen pala.

Esimerkkipintoihin valikoitui vihreitä ja violetteja tilkkuja.

Alemman kalanruotopinnan palat asettuvat kuvioon satunnaisesti. Ylemmässä on toisella puolella violetteja ja toisella puolella vihreän sävyisiä paloja. Lisäksi palat tummenevat vasemmalta oikealle.

Yhtä hyvin palat voivat olla täysin satunnaisen värisiä, musta-valko-harmaita tai yksivärisiä. Vain mielikuvitus (ja resurssilaatikon sisältö) on rajana!

Ohje ja kuvat: Tiina Saaristo, @tilkunviilaaja