TILKKUTYÖKILPAILU 2022

TILKKUTYÖKILPAILU 2022 – ”KOSKETUS”

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsenilleen järjestämän tilkkutyökilpailun teemana vuonna 2022 on ”Kosketus”.

Palkinnot:

1. palkinto – Pfaff-ompelukone, arvo 865 € – VSM Finland Oy
2. palkinto – Janomen huovutuskone, arvo noin 300 € – Tausen Oy + kangaslajitelma, arvo 100 € – Katrin Tilkkukauppa
3. palkinto – Lahjakortti, arvo 300 € – Sentti & Tuuma
4. palkinto – Tuotepaketti, arvo 150 € – Tilkkutex + tarvikepaketti, arvo 100 € – Ikiamo
5. palkinto – Tuotepaketti, arvo 100 € + lahjakortti, arvo 100 € – PeeKaa Tuote
6. palkinto – Tuotepaketti, arvo 150 € – Tilkkutex
7. palkinto – Tuomariston erityispalkinto: lahjakortti, arvo 100 € – Tilkkunen

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry lahjoittaa tavarapalkinnon, joka arvotaan ensi kertaa kilpailuun osallistuneiden kesken.

Tuomaristo

Tytti Lintunen
Ulla Niemelä
Arja Koistinen
Hannele Wakkari

KILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Tilkkutyökilpailun teema on Kosketus

2. Kilpailutyönä toteutetaan vauvanpeitto, jonka koko on noin 100 x 75 cm (korkeus x leveys).

3. Työn materiaaleina tulee käyttää puuvillakankaita, -trikooneuloksia tai muita vauvanpeittoon sopivia materiaaleja.

4. Työssä tulee olla kolme kerrosta: päällinen, välikerros (vanua tai vastaavaa) ja vuori yhteen tikattuna joko käsin tai koneella.

5. Työssä tulee olla kaarevia muotoja, joita voi toteuttaa esimerkiksi blokkina, tikkaamalla, kirjomalla, alikeompeluna tai applikoimalla eli päällikeompeluna.

6. Työssä ei saa olla irtoavia osia, lasia tai muuta rikkoutuvaa.

7. Vauvanpeiton pitää olla tätä kilpailua varten itse suunniteltu ja tehty, eikä se saa olla ollut julkisesti nähtävillä ennen kilpailun tulosten julkistamista. Muista myös, ettei työohjeita tai kuvia edes työvaiheista saa julkaista internetissä ennen kilpailun tulosten julkistamista.

8. Harsi työn taustapuolen yläreunaan kolmiosainen keppikuja, jota tarvitaan kilpailutöistä rakennettavaa näyttelyä varten. Harsittu kuja on helpompi irrottaa, kun työ otetaan käyttöön vauvanpeittona. Löydät ohjeen keppikujan ompeluun täältä.

Työn ja tekijän nimen voi halutessaan lisätä peiton taustapuolelle, mutta tietojen pitää jäädä harsitun keppikujan alle. Nimeä tai nimikirjaimia ei  saa olla muuten näkyvissä.

9. Työn mukana lähetetään suljettu kirjekuori, joka sisältää kuvan työstä ja osallistumislomakkeen.

10. Kilpailuun saavat osallistua yhdellä kilpailutyöllä kaikki Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsenet, joilla on jäsenmaksu maksettuna vuonna 2022. Kilpailuun eivät saa osallistua Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n hallituksen jäsenet ja varajäsenet vuosilta 2021–2022 eivätkä tämän kilpailun tuomarit.

11. Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry ei vakuuta töitä.

12. Kilpailun osallistumismaksu on 30 euroa/työ. Maksu kattaa kilpailu-, näyttely- ja postituskulut. Osallistumismaksu maksetaan 14.9.2022 mennessä Tilkkuyhdistyksen tilille Nordea FI17 1134 3000 640400 . Maksun Viesti-kenttään merkitään Kilpailu 2022 ja osallistujan nimi.

13. Kilpailutyö sekä työn kuvan ja osallistumislomakkeen sisältämä kirjekuori postitetaan osoitteella
Pirjo Miilunpohja
Pihlajakatu 11 A 4
77600  Suonenjoki
puh. 050 599 0375 (merkitään Postin ja Matkahuollon lähetyksiin)
Huom! Pakkaathan työsi huolella, jotta lähetys saapuu ehjänä perille.

Työt lähetetään syyskuussa 2022, hyväksytyt postitusleimat ovat 1.–14.9.2022. Saat vahvistuksen työsi perille tulosta sähköpostilla tai tekstiviestillä.  Halutessasi ilmoituksen postitse laita pakettiin mukaan postimerkillä ja osoitteellasi varustettu postikortti.

14. Kilpailuun osallistuva sitoutuu antamaan työnsä Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n näyttelyihin vuoden 2023 loppuun.

15. Kilpailuun osallistuva antaa suostumuksensa työnsä kuvaamiseen ja kuvien käyttämiseen Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n julkaisuissa, verkkosivustolla, Facebookissa, Instagramissa ja myyntituotteissa.

16. Kilpailuissa sijoittuneita voidaan kutsua seuraavan kilpailun tuomaristoon.

17. Tuomaristolla on oikeus päättää palkintojen jaosta toisin. Tuomaristo kokoontuu lokakuussa 2022 ja voittajat julkaistaan Tilkkulehdessä 4/2022. Palkinnot jaetaan vuoden 2023 tilkkupäivillä.

18. Kilpailuun osallistuva voi niin halutessaan lahjoittaa vauvanpeittonsa Tilkkuyhdistykselle toimitettavaksi edelleen Ensi- ja Turvakotien liitolle.

Lataa tästä osallistumislomake, jonka täytät käsin (pdf-versio).

Lataa tämä .docx-muotoinen osallistumislomake, jos haluat täyttää lomakkeen tietokoneella.

Lisätietoja

Tarja Kanerva
tarja.kanerva (at) finnquilt.fi
050 540 6106

KILPAILUN KULTASPONSORIT

KULTASPONSORI

VSM Finland Oy ja Pfaff

Yli 150 vuoden ajan Pfaff on kehittänyt korkealaatuisia ompelu- ja kirjontakoneita sekä saumureita. Ensiluokkainen täsmällisyys, tyylikäs muotoilu ja vertaansa vailla oleva suorituskyky ovat aina olleet tuotemerkimme kehityksen lähtökohtana. Näiden ominaisuuksien sekä kiinteän kaksoissyötön IDT:n ansiosta Pfaff on pidetty ja luotettu tuotemerkki myös tilkkuilijoiden keskuudessa.

Seuraa Pfaffia Facebookissa Pfaff Suomi ja Instagramissa @pfaff_suomi

Palkinnosta – Pfaff Select 3.2 on luotettava klassikkomalli. Kiinteä kaksoissyöttö takaa kankaan tasaisen syöttymisen sekä ala- että yläpuolelta ja siksi se soveltuu erinomaisesti mm. tilkkutöihin. Vahva kone jaksaa ommella vaivatta paksutkin materiaalit ja on pienen kokonsa vuoksi erinomainen kurssikone.

KULTASPONSORI

Tilkkutex

Tilkkutexistä löydät laajat valikoimat tilkkutyökankaita, -tarvikkeita ja tilkkutyökirjoja kaikille käsityöntekijöille. Valikoimissamme on runsaasti myös muita kankaita, kuten verhokankaita, pellavaa ja sisustuskankaita. Löydät myös ihastuttavia nappeja, nauhoja, lahjatavaroita ja kortteja.  Olemme toimineet jo yli 23 vuotta!  Tilkkutexin puoti on avoinna sopimuksen mukaan.  Sovitaan molemmille sopiva aika, ja oikein hyvin voit tulla vaikka yksin (ei tarvita isoa ryhmää), jotta ovet aukeavat.  Tervetuloa!

www.tilkkutex.fi

Palkintoina kaksi 150 euron tuotepakettia

KULTASPONSORI

Tausen Oy – Janome

Tausen Oy on Janomen ompelukoneita, kirjontakoneita, saumureita ja muita erikoiskoneita sekä niiden lisätarvikkeita maahantuova yritys.

Japanilainen Janome on ylivoimaisesti maailman suurin ompelukoneiden valmistaja. Luotamme 100 vuotta täyttävään Janomeen ja annamme viiden vuoden takuun ja ilmaisen koulutuksen maahantuomiimme koneisiin.

Janomen laajasta valikoimasta löytyy kone aloittelijasta ammattilaiselle.

Nettikauppamme osoitteessa www.janome.fi

Palkinto – Janome FM725 huovutuskone toimii ilman lankaa ja puolaa. Viisineulainen neulayksikkö liittää kuituja yhteen luoden hämmästyttäviä kankaiden ja värien yhdistelmiä. Voit työstää kaikenlaisia materiaaleja, kuten lankoja, nauhoja, kankaita ja vaikka paperia. Tavalliset tilkut saavat uuden ilmeen, yksinkertaisesti vain liikuttelemalla materiaalikerroksia neulan alla.

KULTASPONSORI

Sentti & Tuuma

Sentti & Tuuma on ompeluun, tilkkutöihin ja kirjontaan erikoistuva käsityökauppa, jonka omistaa Nina Martin. Mukaan mahtuu kasvavassa määrin myös muita tekniikoita kuten kudonta, makramee, virkkaus, salpa- ja sidontakoukkaus. Tuotteet valikoidaan kestävän kehityksen periaatteita mahdollisimman tarkkaan seuraten, sosiaaliset ja ympäristölliset näkökannat mukaanlukien.

Sentti & Tuuma avasi ovensa heinäkuussa 2020 Helsingin Lauttasaaressa. Pandemian takia suunniteltu kurssitoiminta ei onnistunut, joten tämänhetkinen ainoa myyntikanava on nettikauppa. Kunhan koronatilanne rauhoittuu on toiveena mukava liiketila, joka aukeaa modernin kaupanteon periaatteella asiakkaalle mieluisan aikataulun mukaan.

Tilkkuyhdistyksen jäsenen kannattaa tehdä nettisivuilla haku sanalla talviompelu – sen takana piilee yllätys. Tervetuloa ja onnea kaikille kilpailuun!

www.senttijatuuma.fi

Instagram: @senttituuma

Palkinto – 300 euron lahjakortti

KILPAILUN HOPEASPONSORI

HOPEASPONSORI

PeeKaa Tuote

PeeKaa Tuote on 15-vuotias ketterä yritys tilkkutöiden maailmassa.

Nettikaupasta ja Oulussa sijaitsevasta kivijalkamyymälästä löydät monenlaista kivaa tilkkuilijalle; kurssit, kankaat ja tarvikkeet, vinkit ja tarvittaessa suunnittelupalvelunkin valmiita tilkkutöitä unohtamatta.

Nyt myös tikkauspalvelu.

www.peekaa.fi

Instagram: @peekaatuote
Facebook: https://www.facebook.com/peekaanpaula/

Palkinnot – Tuotepaketti, arvo 100 € + lahjakortti 100 €

KILPAILUN PRONSSISPONSORIT

PRONSSISPONSORI

Katrin Tilkkukauppa

Katrin Tilkkukauppa on tilkkutyökankaisiin ja -tarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa ja myymälä Hämeenlinnassa. Tilkkukaupan sivustolta löydät myös verkkokurssit sekä kivoja ohjeita ompeluun ja tilkkuiluun.

www.tilkkukauppa.fi

Palkinto – 100 euron arvoinen kangaslajitelma.

PRONSSISPONSORI

Ikiamo

Keväällä 2021 perustettu ihanan värikkäiden tilkkutyötarvikkeiden verkkokauppa.

Käsityöläiseltä käsityöläisille.

www.ikiamo.fi

Palkintona tuotepaketti – Leikkuualusta lila/pinkki A2, villainen silitysalusta 33x43cm, viivain 15x60cm pinkki, rullaleikkuri 45mm pinkki ja kangasklipsit 20kpl.

PRONSSISPONSORI

Tilkkunen

”Tilkkunen syntyi halustani auttaa muita löytämään kankaista ja ompelemisesta iloa elämäänsä kuten ne ovat minulle tuottaneet. Keskityn ennenkaikkea tilkkutöihin soveltuviin kankaisiin ja tarvikkeisiin.”

”Tilkkunen on saanut aika ajoin ensimmäisenä joitakin kangaskokoelmia Suomeen tarjolle. Tilkkusen ainutlaatuisilla jäsenyyspaketeilla saa vähällä vaivalla kuukausittain täydennyksiä kankaisiinsa ja ompelulankoihinsa.”

”Liittymällä uutislistallemme saat ensimmäisenä tiedon uutuuksista ja tarjouksista. Sivuillamme tilkkunen.com tietoa enemmän. Käsitöistä iloa elämään!”
– Pinar Söderlund

https://tilkkunen.com

Palkinto – 100 euron lahjakortti

Kiinnostuitko kilpailusta? Kilpailuun saavat osallistua yhdistyksen jäsenet, joiden jäsenmaksu on maksettuna vuonna 2022. Ellet ole jäsen, voit liittyä yhdistykseen ja sen jälkeen pääset mukaan kilpailuunkin!

TERVETULOA TILKKUJEN KIEHTOVAAN MAAILMAAN

Liity jäseneksi