Ommellaan yhdessä

OMMELLAAN YHDESSÄ -HAASTEET

Kun tilkkuystäviä ei välttämättä pääse tapaamaan oikeasti, Tilkkuyhdistys haastaa kaikki mukaan pitämään yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja muutenkin.

Ellei sosiaalinen media ole sinun mieleesi, käynnistä haaste sähköpostitse tai muuten viestitellen kaverin tai useamman kanssa. Pääasia on pitää yhteyttä, kannustaa toisia ja saada kannustusta. Ommellaan yhdessä!

Haasteisiin liittyviä kuvia ja juttuja kannattaa lähettää myös Tilkkulehteen lehti.aineisto@finnquilt.fi .

Osa haasteista on käynnissä koko vuoden 2021, toiset kestävät kuukauden verran. Tästä näet koosteen kaikista haasteista.

UUSIN HAASTE: #FQvihreä

#FQvihreä

Ommellaan väriteemojen mukaan syyskausi! Elokuun väri oli tyylikäs harmaa, syyskuu sininen ja lokakuu on vihreä!

Julkaise ompelemasi tilkkutyö, jonka värityksessä on käytetty lokakuun teemaväriä eli vihreää!

Jokaiselle syyskauden kuukaudelle on valittu oma väri ja lokakuun väri on vihreä. Olethan mukana? Julkaise tilkkutyösi muidenkin iloksi ja inspiraatioksi tunnisteella #FQvihreä.

Näin osallistut haasteeseen:

1. Julkaise lokakuussa päivitys tunnisteella #FQvihreä tekemästäsi vihreäsävyisestä tilkkutyöstä.

2. Jokainen haastejulkaisu tunnisteella #FQvihreä on arpalipuke palkinnon arvontaan, julkaise niin monta tilkkutyötä kuin haluat.

3. Arvonnalle ei vielä ole palkintosponsoria.

4. Löydämme omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQvihreä. Löydämme arvontaan myös Facebookin Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQvihreä. Muista käyttää Instagram-julkaisuissa samaa aihetunnistetta #FQvihreä. Arvontaan osallistuvat myös elokuussa vastaavasti julkaistut harmaat tilkkutyöt aihetunnisteella #FQharmaa ja syyskuussa julkaistut #FQsininen.

TSEMPPIÄ KOKO VUODEKSI

#FQkeskeneräisetvalmiiksi2021

Onko sinulla keskeneräisiä tilkkutöitä? Ehkä aika, kangas tai inspiraatio on loppunut kesken? Tämä haaste on juuri sinulle! Tule mukaan tsemppaamaan ja tsempattavaksi, saattamaan valmiiksi tilkkutöitä – koko vuoden 2021 ajan.

Facebookissa ja Instagramissa on koko vuoden ajan käynnissä ”Keskeneräiset valmiiksi 2021” -haaste. Sen parissa voit ommella yhdessä tilkkuystävien kanssa, vaikket pääsisi heitä tapaamaan oikeasti. Yhdessä tekemistä riittää koko vuodeksi.

Näin osallistut haasteeseen:

1. Ota kuva kesken jääneestä tilkkutyöstäsi ja julkaise se päivityksessä tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – muista mainita, että kyseessä on lähtötilanne! Voit kertoa, miksi työ on jäänyt kesken ja vaikka kysyä neuvoa tai vinkkejä siihen, miten keskeneräinen parhaiten valmistuisi.

2. Kun saat työn valmiiksi, julkaise sen kuva, jälleen tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – ja voit vielä liittää mukaan kuvan lähtötilanteesta.

3. Julkaise niin monta keskeneräistä ja valmista kuin haluat!

4. Kaikki vuoden 2021 aikana valmistuneet, aihetunnisteen #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 kera julkaistut työt osallistuvat arvontoihin, seuraava arvonta on 31.10.2021. Arvonnan palkinnon toimittaa Tilkkutex , tilkkuilijan tarvikekauppa verkossa ja Humppilassa.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista työstä kertovalla julkaisulla.

5. Löydämme omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – huomaa, että kaikki kirjoitetaan yhteen. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021.

#tilkkutyöbingo2021

Jos keskeneräisiä ei ole, voit suunnitella. Jos haluat tilkkutyösuunnitelmiesi toteutuvan, kirjaa ne tavoitteiksi bingoruudukkoon ja seuraa edistymistäsi vuoden mittaan. Missä vaiheessa saat ensimmäisen bingosuoran ruudukkoon? Ja mitä kaikkea kivaa vuoden aikana voitkaan tehdä!

Kirjoita bingoruudukkoon niin pieniä tai isoja tavoitteita kuin haluat! Haastavaa tai helppoa – kaikki käy!

Näin osallistut haasteeseen:

Lataa tästä itsellesi FQ-tilkkutyöbingoruudukko.

1. Kirjoita tälle vuodelle suunnittelemasi tavoitteet bingoruudukkoon, yksi tavoite joka ruutuun. Ota kuva ruudukosta ja julkaise se Facebook- tai Instagram-päivityksessä tunnisteella #tilkkutyöbingo2021

Voit kertoa samalla suunnitelmistasi jotain tai pyytää vinkkiä johonkin ruudukon tavoitteeseen.

2. Kun saavutat jonkun ruudukkosi tavoitteista, ota kuva ja julkaise se päivityksenä, jälleen samalla tunnisteella #tilkkutyöbingo2021 – julkaise samoin myös tilanne, jossa saat ruudukkoosi bingosuoran!

3. Julkaise niin monta saavuttamaasi tavoitetta bingoruudukosta kuin haluat!

4. Kaikki vuoden 2021 aikana valmistuneet työt ja saavutetut tavoitteet, jotka on julkaistu aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2021 osallistuvat arvontoihin. Seuraava arvonta on 15.11.2021. Edellisen arvonnan palkinnon toimitti http://www.senttijatuuma.fi/ , tilkkutöihin ja kirjontaan erikoistuva käsityöliike Helsingistä.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista työstä tai saavutetusta tavoitteesta kertovalla päivityksellä tai täyttyneellä bingorivillä.

5. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #tilkkutyöbingo2021. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai sinne jaetut julkaisut aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2021. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #tilkkutyöbingo2021.

Haaste jatkuu koko vuoden ja kolmen kuukauden välein arvotaan uusi palkinto osallistujien kesken.

MENNEET HAASTEET

#FQtilkkuilija

Tututtiin toisiimme tilkkuilijana! Me tilkkuilijat emme olleet päässeet tapaamaan pitkään aikaan, ja siksi oli kiva nähdä kuvia ja lukea toisista tilkkuilijoista.

Kuuden päivän kuvahaaste 9.6.2021 alkaen. Yksi kuva jokaisena päivänä, aihe päivälle löytyy viereisestä kuvasta.