Ommellaan yhdessä

OMMELLAAN YHDESSÄ -HAASTEET

Kun tilkkuystäviä ei välttämättä pääse tapaamaan oikeasti, Tilkkuyhdistys haastaa kaikki mukaan pitämään yhteyttä sosiaalisessa mediassa ja muutenkin.

Ellei sosiaalinen media ole sinun mieleesi, käynnistä haaste sähköpostitse tai muuten viestitellen kaverin tai useamman kanssa. Pääasia on pitää yhteyttä, kannustaa toisia ja saada kannustusta. Ommellaan yhdessä!

Haasteisiin liittyviä kuvia ja juttuja kannattaa lähettää myös Tilkkulehteen lehti.aineisto@finnquilt.fi .

Osa haasteista on käynnissä koko vuoden 2021, toiset kestävät kuukauden verran. Tästä näet koosteen kaikista haasteista.

UUSIN HAASTE: #FQtilkkuilija

#FQtilkkuilija

On aika tutustua sinuun tilkkuilijana! Me tilkkuilijat emme ole päässeet tapaamaan pitkään aikaan, ja siksi olisi kiva lnähdä kuviasi ja lukea sinusta.

Osallistu kuuden päivän kuvahaasteeseen 9.6. alkaen. Yksi kuva jokaisena päivänä, aihe päivälle löytyy viereisestä kuvasta. Olethan mukana?

Näin osallistut haasteeseen:

1. Julkaise Instagram-tililläsi 9.6. alkaen, kuutena peräkkäisenä päivänä kuva, jonka inspiraationa on päivän aihe oheisesta haastekuvasta. Ensimmäisen päivän aihe on ”Minä tilkkuilijana”, toisen päivän ”Mitä teen juuri nyt” jne. Lisää tunniste #FQtilkkuilija jokaiseen julkaisuusi.

2. Käy päivittäin katsomassa, mitä muut tilkkuilijat ovat jakaneet tunnisteella #FQtilkkuilija.

3. Osallistut Katrin Tilkkukaupan sponsoroiman, kivan palkinnon arvontaan, kun seuraat Instagramissä @katrintilkkukauppa ja @finnquiltofficial -tilejä ja käytät jokaisessa kuudessa haastejulkaisussasi tunnistetta #FQtilkkuilija

4. Jokainen haastejulkaisu tunnisteella #FQtilkkuilija on arpalipuke palkinnon arvontaan.

5. Arvonta suoritetaan 19.6. ja arvonnan tulos julkistetaan 20.6.
Katrin Tilkkukauppa toimittaa palkinnon voittajalle tuloksen julkistamisen jälkeen.

TSEMPPIÄ KOKO VUODEKSI

#FQkeskeneräisetvalmiiksi2021

Onko sinulla keskeneräisiä tilkkutöitä? Ehkä aika, kangas tai inspiraatio on loppunut kesken? Tämä haaste on juuri sinulle! Tule mukaan tsemppaamaan ja tsempattavaksi, saattamaan valmiiksi tilkkutöitä – koko vuoden 2021 ajan.

Facebookissa ja Instagramissa on koko vuoden ajan käynnissä ”Keskeneräiset valmiiksi 2021” -haaste. Sen parissa voit ommella yhdessä tilkkuystävien kanssa, vaikket pääsisi heitä tapaamaan oikeasti. Yhdessä tekemistä riittää koko vuodeksi.

Näin osallistut haasteeseen:

1. Ota kuva kesken jääneestä tilkkutyöstäsi ja julkaise se päivityksessä tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – muista mainita, että kyseessä on lähtötilanne! Voit kertoa, miksi työ on jäänyt kesken ja vaikka kysyä neuvoa tai vinkkejä siihen, miten keskeneräinen parhaiten valmistuisi.

2. Kun saat työn valmiiksi, julkaise sen kuva, jälleen tunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – ja voit vielä liittää mukaan kuvan lähtötilanteesta.

3. Julkaise niin monta keskeneräistä ja valmista kuin haluat!

4. Kaikki vuoden 2021 aikana valmistuneet, aihetunnisteen #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 kera julkaistut työt osallistuvat arvontoihin, seuraava arvonta on 30.9.2021. Toisen arvonnan palkintosponsori on Käsityöliike_AhkeraLiisa

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista työstä kertovalla julkaisulla.

5. Löydämme omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021 – huomaa, että kaikki kirjoitetaan yhteen. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai jaetut julkaisut aihetunnisteella #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #FQkeskeneräisetvalmiiksi2021.

#tilkkutyöbingo2021

Jos keskeneräisiä ei ole, voit suunnitella. Jos haluat tilkkutyösuunnitelmiesi toteutuvan, kirjaa ne tavoitteiksi bingoruudukkoon ja seuraa edistymistäsi vuoden mittaan. Missä vaiheessa saat ensimmäisen bingosuoran ruudukkoon? Ja mitä kaikkea kivaa vuoden aikana voitkaan tehdä!

Kirjoita bingoruudukkoon niin pieniä tai isoja tavoitteita kuin haluat! Haastavaa tai helppoa – kaikki käy!

Näin osallistut haasteeseen:

Lataa tästä itsellesi FQ-tilkkutyöbingoruudukko.

1. Kirjoita tälle vuodelle suunnittelemasi tavoitteet bingoruudukkoon, yksi tavoite joka ruutuun. Ota kuva ruudukosta ja julkaise se Facebook- tai Instagram-päivityksessä tunnisteella #tilkkutyöbingo2021

Voit kertoa samalla suunnitelmistasi jotain tai pyytää vinkkiä johonkin ruudukon tavoitteeseen.

2. Kun saavutat jonkun ruudukkosi tavoitteista, ota kuva ja julkaise se päivityksenä, jälleen samalla tunnisteella #tilkkutyöbingo2021 – julkaise samoin myös tilanne, jossa saat ruudukkoosi bingosuoran!

3. Julkaise niin monta saavuttamaasi tavoitetta bingoruudukosta kuin haluat!

4. Kaikki vuoden 2021 aikana valmistuneet työt ja saavutetut tavoitteet, jotka on julkaistu aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2021 osallistuvat arvontoihin. Seuraava arvonta on 6.8.2021 ja arvonnan palkinnon toimittaa http://www.senttijatuuma.fi/ , tilkkutöihin ja kirjontaan erikoistuva käsityöliike Helsingistä.

HUOM! Arvontaan osallistut valmiista työstä tai saavutetusta tavoitteesta kertovalla päivityksellä tai täyttyneellä bingorivillä.

HUOM! Kun osallistut arvontaan Instagramissa, seuraa tiliä https://www.instagram.com/senttituuma/ ja kun osallistut arvontaan Facebookissa, seuraa tiliä https://www.facebook.com/senttituuma .

5. Löydämme arvontaan omalle tilillesi tekemäsi julkaisun, jos se on julkinen ja siinä on aihetunniste #tilkkutyöbingo2021. Löydämme arvontaan myös Tilkusta asiaa -ryhmään tehdyt tai sinne jaetut julkaisut aihetunnisteella #tilkkutyöbingo2021. Muista käyttää Instagramissa samaa aihetunnistetta #tilkkutyöbingo2021.

Haaste jatkuu koko vuoden ja kolmen kuukauden välein arvotaan uusi palkinto osallistujien kesken.